Petrolul a scăpat de naș și l-a angajat pe fin! Florin Pârvu este noul ANTRENOR principal al prahovenilor

Petrolul a scăpat de naș și l-a angajat pe fin! Florin Pârvu este noul ANTRENOR principal al prahovenilor
Publicat: 08/02/2023, 07:35

Petrolul Ploieşti a anunţat instalarea lui Florin Pîrvu în funcţia de antrenor principal al echipei, post rămas liber după demisia lui Nicolae Constantin.

Ultima oară a activat ca principal în China, la Henan, acolo unde a fost tehnicianul formaţiilor U19, U21 şi, ultima dată, al echipei a doua a clubului.

„FC Petrolul Ploieşti continuă pe linia antrenorilor proveniţi din rândul foştilor jucători importanţi, Florin Pârvu fiind cel care va prelua destinele tehnice ale primei echipe. Florin Pârvu va conduce, mâine, primul antrenament al ‘galben-albaştrilor’, urmând ca luni, de la ora 20:00, să debuteze oficial pe banca echipei noastre, în meciul de pe „Ilie Oană” cu AFC Hermannstadt, din cadrul etapei a 25-a a Superligii”, se menţionează pe site-ul echipei prahovene.

Petrolul a scăpat de naș și l-a angajat pe fin! Florin Pârvu este noul ANTRENOR principal al prahovenilor

În vârstă de 47 ani, Florin Pîrvu s-a născut la Ploieşti şi a debutat ca jucător la Petrolul în prima divizie în sezonul 1995-1996. A avut apoi o experienţă de doi ani în China, la Henan, revenind la Petrolul, unde a continuat până în 2001, când s-a transferat la Dinamo Bucureşti. A mai jucat pentru FC Braşov, Universitatea Craiova, Stal Alcevsk (Ucraina), AEL Limassol (Cipru), din nou Petrolul, CS Otopeni, Chimia Brazi şi CS Turnu Severin, echipă la care şi-a încheiat cariera de jucător şi început-o pe cea de antrenor, ca secund al lui Marian Bondrea.

Noul tehnician al formației din Jud. Prahova regretă că îi ia locul finului său și spune că îi va păstra în staff pe colaboratorii acestuia.

„A fost simplu. Petrolul e echipa mea de suflet. Am ales imediat, nu am stat să mă gândesc. Am speranțe mari. Voi lucra cu staff-ul lui Nae, finul meu, de care sincer îmi pare rău. De mâine sunt la antrenament”, a declarat Florin Pîrvu.

FC Botoșani s-a distrat luni cu Petrolul Ploiești, 5-0, iar Nae Constantin a anunțat imediat după fluierul de final că demisionează.

În cursul zilei de marți, „lupii galbeni” au anunțat, prin intermediul unui comunicat, că au reziliat contractul cu antrenorul care lasă echipa pe locul 8.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase