Porumboiu consideră drept calomnii acuzațiile formulate de Ioan Niculae

Porumboiu consideră drept calomnii acuzațiile formulate de Ioan Niculae
Publicat: 27/11/2013, 19:08
Actualizat: 02/02/2019, 00:46

Finanțatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, anunță, miercuri, într-un comunicat de presă, că îl va acționa în judecată pentru calomnie pe patronul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, după ce acesta l-a acuzat că i-a oferit 600.000 de euro pentru a truca un meci în urmă cu trei sezoane.

„Aspectul cel mai grav îl constituie aberația că i-aș fi oferit 600.000 euro pentru a truca un joc Astra – Vaslui. Prima dată a spus că m-am dus cu 600.000 de euro, după aceea că i-aș fi oferit după ce câștigam campionatul. Asemenea discuții nu au existat între mine și Niculae. Înainte cu 2-3 săptămâni de jocul Astra – Vaslui, am discutat cu el la firmă preț de circa 5 minute despre o problemă de business care ne privea pe amândoi, referitoare la legislația instalațiilor de biodiesel. După aproximativ 5 minute de discuții, a intrat în biroul în care eram cu Niculae și Mircea Sandu. Am mai stat câteva minute după care m-am ridicat, lăsându-i pe cei doi singuri. Nu pot să-mi imaginez de unde a apărut suma respectivă, «încercarea să fur un campionat» și alte asemenea calomnii, care cu siguranță vor fi judecate cu obiectivitate la instanțele judecătorești din România”, a afirmat finanțatorul FC Vaslui.

Adrian Porumboiu susține că dacă era un om care își permitea să facă blaturi cu siguranță FC Vaslui ar fi câștigat unul sau două titluri de campioană. „În întreaga mea carieră de arbitru, 14 ani în prima ligă, 10 ani internațional, 12 ani observator de arbitri în corpul de elită UEFA, nu am fost călăuzit decât de un singur lucru, și anume să fiu corect. Am afirmat în mai multe rânduri că, dacă exista în țară sau oriunde în lumea asta un club, o persoană care să-i fi dat lui Porumboiu un cent peste baremul legal, eu mă supun la ceea ce poate fi mai grav pentru o persoană. În legatură cu încercarea de a cumpăra un joc, dacă eram un astfel de om, sigur – nu probabil – câștiga și Vasluiul un campionat, două. Oricum, după o activitate pe care o consider, fără falsă modestie, ca fiind impecabilă din punct de vedere moral, mă văd acum «bombardat» cu mizerii greu de anticipat. Singurul regret este că am răspuns acestor atacuri cu un vocabular mai puțin elegant”, a spus Porumboiu.

El a adăugat că firma sa nu are nicio datorie către compania condusă de patronul grupării giurgiuvene „Niciun moment eu sau o firmă de-a mea nu am avut o datorie la Niculae sau la o firmă de-a lui. Discuția referitoare la o compensare între motorină si rapiță este ridicolă de vreme ce litigiul comercial din 2001 s-a finalizat prin decizie definitivă și irevocabilă în 2003. Decizia spune clar că firma Comcereal Vaslui are dreptate. Îmi pun întrebarea unde este înșelatoria de 100.000 de euro?”, menționează Adrian Porumboiu în comunicat.

Patronul clubului Astra, Ioan Niculae, și finanțatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, au avut, luni, la postul Sport.ro, un dialog telefonic în care s-au jignit și s-au acuzat reciproc, ca urmare a unor suspiciuni de aranjamente lansate, sâmbătă, de Dinu Gheorghe. Niculae a declarat că Porumboiu i-a propus în urmă cu trei sezoane să cedeze meciul formației din Vaslui în schimbul a 600.000 de euro, lucru dezmințit însă de oficialul grupării vasluiene.

„De mâine dimineață o să pun la dispoziție niște acte prin care o să demonstrez că acest nenorocit minte cu nerușinare. Să vadă lumea cine e acest Porumboiu. Cu tine (n.r. – Porumboiu) nu vreau să mai vorbesc în viața mea. Ești cel mai mare escroc pe care l-am întâlnit în viața mea. El a venit la mine înaintea meciului Astra – Vaslui, cu aproape o săptămână și ceva. A zis o sumă de 600.000”, a declarat Niculae.

În replică, Adrian Porumboiu a anunțat că îl va acționa în instanță pe oficialul grupării giurgiuvene. „E aberant să vii cu astfel de discuții care vor trebui probate în fața instanței. Fără niciun fel de comentariu voi merge până la capăt cu acest proces. Nu a fost vorba de niciun fel de sumă, am cerut să se joace corect cele două meciuri. Eu nu am cum să mă duc la el să îi spun să îmi dea meciul. A fost o simplă discuție în care i-am spus cum joacă cu Vasluiul să joace și cu Galațiul. A jucat pe dracu cu Galațiul cum a jucat cu noi. E mafiot de profesie. Cum să mă duc la el să îi spun să îmi dea meciul? De ce nu a spus atunci când i-am propus asta cu blatul? E bolnav la cap. E o minciună sfruntată care nu știu de unde pleacă. Cum își permite să vină cu minciunile astea? El va trebui să probeze lucrurile astea, iar dacă se întâmpla treaba asta… Dacă era ceva, nu spunea el până acum în doi ani? El are probleme grave și acum împroșcă cu noroi în stânga și în dreapta. Va trebui să răspundă pentru treaba asta. Probabil că așteptau ca Vasluiul să se ducă cu bani la ei și să se dea la o parte”, a explicat Porumboiu, tot la Sport.ro.

Ca urmare a acestor declarații, Adrian Porumboiu, Ioan Niculae și Dinu Gheorghe vor fi judecați de membrii Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee