Primarul Emil Boc l-a făcut praf pe Eugen Neagoe, după ce antrenorul a părăsit-o pe U Cluj: „Inacceptabil! Este într-o stare de război cu Clujul”. Tehnicianul, dat în judecată!

Primarul Emil Boc l-a făcut praf pe Eugen Neagoe, după ce antrenorul a părăsit-o pe U Cluj: „Inacceptabil! Este într-o stare de război cu Clujul”. Tehnicianul, dat în judecată!
Sursă FOTO: Raul Ștef - Mediafax Foto
Publicat: 27/12/2022, 20:00

Eugen Neagoe a plecat de la U Cluj pentru a prelua pe Universitatea Craiova. Antrenorul de 55 de ani a denunțat unilateral contractul cu echipa ardeleană, după ce președintele Radu Constantea a refuzat despărțirea amiabilă.

Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, le-a transmis celor de la U Cluj să-l dea în judecată pe Neagoe.

Eugen Neagoe era antrenorul Universității Cluj din vară și mai pregătise echipe ca Aris Limassol, Nea Salamis, Politehnica Iaşi, Sepsi, Dinamo , FC Hermannstadt şi Astra Giurgiu.

Primarul Emil Boc l-a făcut praf pe Eugen Neagoe, după ce antrenorul a părăsit-o pe U Cluj: „Inacceptabil! Este într-o stare de război cu Clujul”

Neagoe şi-a început cariera de antrenor ca secund al lui Victor Piţurcă. Ei au lucrat împreună la Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, ASIL Lysi (Cipru), Steaua şi la echipa naţională a României, în perioada 2011-2014.

El urmează să fie anunțat oficial la Universitatea Craiova, contractul urmând a fi până în vara lui 2024.

„Evident că s-a întâmplat și un eveniment neplăcut legat de fotbal, nu pot să nu comentez. Am primit vestea total neașteptată a antrenorului Universității Cluj de a-și încheia colaborarea cu clubul nostru și de a pleca la un alt club din România.

Cu tot respectul pe care i-l port domnului Neagoe, cu care am avut o discuție fair-play, l-am asigurat de susținerea orașului, independența managerială, de decizie, nimeni nu s-a amestecat. Avea un contract fără clauză de reziliere, iar gestul pe care l-a făcut eu îl consider inacceptabil. În termeni politicoși, i-am spus același lucru și domniei sale, din această perspectivă, a relațiilor instituționale, este într-o stare de război cu Clujul, cu tot ce înseamnă starea de război a prevederilor legale. Am considerat și consider inacceptabil un asemenea gest.

Toată lumea ți-a dat creditul total, să faci transferuri, într-un moment greu al Clujului, că nu suntem într-o etapă foarte ușoară, pur și simplu să fim anunțați că ai luat o altă decizie. Este o atitudine de netolerat în raport cu Clujul.

Dacă ar fi fost o clauză în contract, dacă s-ar fi solicitat altceva înainte, puteam să discutăm, dar nu de pe o zi pe alta. Acest gest este inacceptabil și recomandarea mea este aceea de a avea o atitudine legală, termenul de stare de război este în termeni fotbalistici, de răscumpărare a banilor primiți și utilizarea instrumentelor prevăzute de lege. La Cluj nu este permis ca cineva să-și bată joc de pe o oră pe alta de un oraș, de o echipă de suflet a acestei țări”, a spus primarul Emil Boc, într-o conferință de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase