Propunerea lui Dragomir: „Dacă Guvernul nu va fi pe plus, puteți să-mi luați toată averea”. Ponta: „Putem să vă luăm averea înainte?”

Propunerea lui Dragomir: Dacă Guvernul nu va fi pe plus, puteți să-mi luați toată averea. Ponta: Putem să vă luăm averea înainte?
Publicat: 28/03/2013, 12:16
Actualizat: 13/02/2019, 15:29

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, l-a sfătuit, joi, într-o dezbatere dedicată sportului, pe premierul Victor Ponta să investească 100 de milioane de lei în formarea de fotbaliști și i-a cerut să înființeze 50 de centre de copii și juniori pentru toate sporturile de echipă.

„Sportul fără facilități nu poate trăi. Dacă la noi se întâmpla ce s-a întâmplat la Real Madrid, cu schimbul acela de terenuri, cred că procurorii dădeau 4.000 de ani de pușcărie celor de la Steaua sau de la alt club. Vreau să vă fac o proprunere. Să înființați măcar 50 de centre de copii și juniori, nu numai la fotbal, la toate sporturile de echipă. Dacă Guvernul asigură infrastructura, școala și celelalte materiale specifice copiilor din aceste centre ar fi un lucru extraordinar. Dacă Guvernul investește să spunem 100 de milioane de lei în 1.000 de fotbaliști în cinci ani, din transferul fiecăruia 30 la sută să revină la Guvern. Vă asigur că Guvernul nu va pierde. Dacă se va realiza asta, vom fi la nivelul Braziliei. Din transferul fiecărui fotbalist să se recupereze 25-30 la sută, iar asta să fie menționată în lege. Domnule prim-ministru sunteți tânăr și veți fi și președinte. Eu vă cunosc și nu vă perii acum, pentru că nu mai am vârsta să mai câștig ceva de la dumneavoastră. Dar dacă Guvernul nu va fi pe plus în urma acestui proiect puteți să-mi luați toată averea”, a declarat Dragomir.

Premierul Victor Ponta la întrebat pe președintele LPF: „Putem să vă luăm averea înainte?”, iar Dragomir a precizat: „Nu vă ajunge nici de o masă”.

Șeful Guvernului i-a spus lui Dumitru Dragomir că acest proiect poate reuși dacă va fi inclus în într-un pachet legislativ: „Un asemenea proiect, dacă nu-l puteți include într-un pachet (n.r. – legislativ) nu veți reuși să-l puneți în practică. Și dacă veți face asta pentru 10-15 sporturi, cu siguranță o să reușiți”.

Președintele LPF a afirmat că sportul trebuie inclus în primele zece priorități ale Guvernului. „Domnule prim-mistru de promisiuni suntem toți sătui. Faptul că ați înființat Ministerul Tineretului și Sportului este un lucru bun. În rest mă îndoiesc că puteți duce la bun sfârșit dacă nu băgați sportul în primele zece priorități ale Guvernului. Este vorba de sănătatea poporului. O să avem copii academicieni care însă nu vor putea sta pe picioare. Este inadmibisil ca în orele de sport să se adune hârtiile din curtea școlii. Este inadmibisil”, a precizat Dragomir.

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN), în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), a organizat, joi, o dezbatere dedicată sportului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?