Care e salariul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF! Totul e dezvăluit

Publicat: 30/09/2022, 23:28

Florin Prunea, fostul mare internațional, a afirmat că salariul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, e de 30.000 de euro lunar. Dar, Federația Română de Fotbal susține că de fapt leafa lunară a conducătorului de la „Casa Fotbalului” e de 4.000 de euro.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, lansate de domnul Florin Prunea și preluate de mass-media, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări: Salariul lunar al președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este de 20.000 lei net, aproximativ 4.000 de euro.  Deși ocupă și funcțiile de Administrator SC Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și Președinte al Academiei Naționale de Fotbal, Răzvan Burleanu nu este remunerat pentru acestea” a arătat frf.ro.

Burleanu conduce FRF din martie 2014. E la al treilea mandat, ultimul pe care îl poate ocupa conform statului.

Care e salariul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF! Totul e dezvăluit

Răzvan Burleanu a fost preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal (2012-2014), pe care a fondat-o. În 2012, a pus, la Praga, alături de alţi reprezentanţi ai minifotbalului din Europa, bazele Federaţiei Europene de Minifotbal, fiind votat în unanimitate preşedinte al acesteia, mandat pe care l-a deţinut până în ianuarie 2017. În 2013, la Birmingham, în Marea Britanie, împreună cu ceilalţi preşedinţi ai forurilor continentale din întreaga lume şi cu alţi oficiali din minifotbal, a pus bazele Federaţiei Internaţionale de Minifotbal.

La 20 aprilie 2021, Răzvan Burleanu a fost ales în Consiliul FIFA, iar mandatul său echivalează şi cu poziţia de membru al Comitetului Executiv al UEFA.

„Eu acum am aflat. Noi avem un președinte de federație care câștigă în jur de 30 de mii de euro în mână pe lună. Este inadminisibil, la fotbalul nostru, ca el să câștige, cu poziția pe care o are acum la FIFA, unde a fost numit, nu a fost votat, în Consiliul FIFA, salariul de la Federație plus diurne, este cel mai bine plătit om din fotbalul românesc. Și peste antrenori, și peste ce vrei tu. Din România vorbesc. Poate Dan Petrescu… nu știu cât are, 20-30 de mii. Și la noi fotbaliștii sunt neplătiți cu lunile, la noi antrenorii… bătaie de joc. Competițiile, am văzut acum un rezultat la Liga 3, 19-0, competiție organizată de către Federația Română de Fotbal.

Păi, noi mai avem dreptul să vorbim despre Campionate Europene și Mondiale? Păi, vine decontul acum pe data de 9, că l-am auzit pe minipreședintele Federației Române de Fotbal… Așa este, este minipreședinte și FRF nu mai este Federația Română de Fotbal, este miniFederația Română de Fotbal, după performanțePot suporterii să îi facă suporterii… ținta să i-o pună, știi unde să i-o pună? (n.r. referitor la bannerele afișate de către suporteri cu Răzvan Burleanu țintit) Pe casă. Ăsta nu pleacă de acolo decât cu picioarele înainte. Unde mai câștigă el asemenea bani?”, a spus Florin Prunea, la ProSport Live.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase