Reghecampf: Obiectivul Stelei e campionatul și o să le transmit jucătorilor acest mesaj în fiecare zi

Reghecampf: Obiectivul Stelei e campionatul și o să le transmit jucătorilor acest mesaj în fiecare zi
Publicat: 07/09/2012, 15:07
Actualizat: 04/02/2019, 11:51

Tehnicianul Laurențiu Reghecampf a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că obiectivul principal al echipei Steaua a devenit, după calificarea în grupele Ligii Europa, câștigarea campionatului, precizând că le va transmite acest mesaj jucătorilor în fiecare zi.

„Avem un lot foarte puternic, avem un lot care ne va ajuta în perioada foarte grea care va urma pentru noi, cu meciurile din Europa League, din campionat și din Cupa României. Pentru noi, cel mai important lucru este să ajungem cât mai repede pe primul loc în campionat. Vom aborda cu mare importanță meciurile din campionat. Nu ascund faptul că îmi doresc foarte mult să ne calificăm și în primăvara europeană, dar pentru noi pe primul plan va fi campionatul. Obiectivul nostru principal este să câștigăm campionatul și nu trebuie să uităm lucrul acesta. Le-am spus jucătorilor și o să le transmit acest mesaj în fiercare zi, pentru noi principalul obiectiv este campionatul. Până acum obiectivul principal a fost să ne calificăm în grupele Europa League, având în vedere că clubul Steaua va câștiga foarte mulți bani, dar de acum încolo obiectivul principal va fi campionatul, iar al doilea obiectiv va fi Cupa României, pentru că este un trofeu și eu îl voi trata cu mare importanță”, a spus antrenorul.

El a precizat că a întocmit lista UEFA cu managerul Mihai Stoica și cu patronul Gigi Becali, iar fundașii Andrei Dumitraș și Daniel Georgievski, rămași în afara ei, vor avea ocazia să joace în campionat și în Cupa României.

„Lista UEFA am alcătuit-o cu MM, cu patronul echipei, cu toți oamenii care lucrează în staful tehnic, am analizat posturile și am ținut cont că principalul obiectiv este campionatul. Vrem să-i dăm posibilitatea lui Gabi Matei să intre cât mai repede în ritmul echipei și am considerat că el trebuie să facă parte din lotul acesta. Atât Dumi, cât și Daniel o să apară la meciurile pe care le vom disputa în campionat și în Cupa României”, a menționat Reghecampf.

Antrenorul încearcă să ajungă în Germania pentru a urmări un meci din campionat al echipei VfB Stuttgart, adversara din prima etapă a Ligii Europa: „Înainte de meciul cu VfBStuttgart avem meciul din campionat de la Iași, care pentru mine este cel mai important în acest moment. Vrem să mergem în Germania, dar este o problemă de legături. Noi jucăm duminică la Iași, iar Stuttgart joacă sâmbătă, pe la 15-16.30. Este complicat cu avionul, cu programul pe care trebuie să-l stabilim, dar avem în plan să-i vedem la meciul cu Dusseldorf”.

Reghecampf se bucură că are foarte mulți jucători convocați la echipele naționale și nu crede că numărul ridicat al acestora afectează pregătirea echipei Steaua. „În afară de cei șapte pe care îi avem la echipa mare, îl mai avem pe Filip la tineret și îl mai avem pe Daniel (n.r. – Georgevski) la echipa națională a Macedoniei. Eu cred că jucătorii Stelei sunt foarte bine pregătiți și echipa națională se poate baza pe ei. Este foarte important pentru acești jucători, trebuie să-i ambiționeze și mai mult, iar în momentul când ajung la echipele de club trebuie să joace și mai bine. Pentru fiecare jucător cel mai important lucru este să ajungă la echipa națională, cel puțin pentru cei de la Steaua. Nu cred că acest lucru este rău pentru noi. Important este ca ei să meargă constant la echipa națională, să joace și să facă meciuri cât mai bune. Chipciu este în lotul lărgit al echipei naționale și în momentul în care antrenorul va avea nevoie de el și va considera că trebuie să ajungă la echipa națională, cu siguranță va ajunge. Mi-a plăcut atitudinea lui de la antrenamente, din câte am înțeles Victor Pițurcă l-a lăudat, a spus că îi place atitudinea pe care o are acum și probabil că la următoarele meciuri va fi convocat și el”, a explicat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cubanez de 29 ani, prins în timp ce încerca să treacă Prutul înot din Moldova...