Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 50 m spate, la Campionatul Mondial de Natație

Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 50 m spate, la Campionatul Mondial de Natație
Robert Glință - ARHIVĂ / FOTO - Facebook
Publicat: 24/06/2022, 11:05
Actualizat: 24/06/2022, 11:13

Robert Glinţă s-a calificat în semifinalele probei de 50 m spate din cadrul Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta. Sportivul român a înregistrat al șaptelea timp al seriilor.

El a obținut al doilea timp din a patra serie: 24.79. Robert a fost depășit de polonezul Ksawery Masiuk (24.64).

Tot vineri, Robert Glință va evolua în prima (ora 20:09) sau a doua semifinală (ora 20:14).

Finala este programată sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 19:02, ora României, notează HotNews.ro.

CM Natație: Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 50 m spate
CM Natație: Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 50 m spate

Rezultate remarcabile pentru România la CM de Natație

România a obținut rezultate remarcabile la Campionatul Mondial de Natație, care se desfășoară anul acesta la Budapesta.

Românul David Popovici a devenit, la numai 17 ani, dublu campion mondial (100 și 200 m liber).

Înotătorul român a obținut, în 22 iunie, cea de a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta (Ungaria), cu timpul de 47.58 (în semifinale a avut 47.13). Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset (47.64) și de canadianul Liendo Edward (47.71).

Rezultatul este unic în istoria natației românești, David Popovici devenind astfel primul înotător romând care devine campion mondial în probe masculine de natație. Mai mult, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție. Cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani) și a avut această performanță acum 49 de ani.

David Popovici primește 1 milion de lei din partea statului, în semn de recunoaștere pentru perfomanțele sale

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, 23 iunie, că statul îi va acorda lui David Popovici un milion de lei, din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, în semn de recunoaștere pentru perfomanțele sale.

Șeful Guvernului a anunțat, joi, decizia de a-l premia pe David Popovici.

Potrivit premierului, Guvernul a decis alocarea, din Fondul de rezervă, a sumei de un milion de lei pentru a recompensa performanța lui David Popovici.

„Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și am decis ca, fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a declarat șeful Executivului.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult