România, 1-1 cu Finlanda! Tricolorii riscă să retrogradeze din Grupa B a Nations League după partida de la Helsinki

România, 1-1 cu Finlanda! Tricolorii riscă să retrogradeze din Grupa B a Nations League după partida de la Helsinki
Publicat: 24/09/2022, 07:40

Naționala României, antrenată de Edi Iordănescu, a terminat la egalitate, vineri seară, în deplasare, scor 1-1, cu selecţionata Finlandei.

A fost penultimul meci din penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, Bosnia şi Herţegovina a învins cu 1-0 Muntenegru.

Tricoloriii ocupă în continuare ultimul loc în clasamentul grupei și au șanse mari de retrogradare.

La Helsinki, Finlanda a deschis scorul prin Pukki, în minutul 12, iar Florin Tănase a restabilit egalitatea în minutul 53.

Cum arătat cele două echipe?

FINLANDA: 1. Hradecky – 17. Alho, 2. L. Väisänen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen (15. Kairinen ’88) – 16. Valakari (14. Lingman ’58), 11. Schüller (8. Niskanen), 6. Kamara – 9. F. Jensen (21. Källman ’58), 10. Pukki (20. Pohjanpalo ’75). Selecţioner: Markku Kanerva

ROMÂNIA: 1. Radu – 2. Raţiu, 5. Nedelcearu, 17. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin-cpt. (8. Cicâldău ‘90+1), 14. M. Marin, 19. Tănase (10. Stanciu ’66) – 20. Man (23. Cordea ’66), 7. Alibec (9. Puşcaş ’66), 13. Sorescu (21. Drăguş ’79). Selecţioner: Edward Iordănescu

În Liga B, Grupa 3, România este pe ultimul loc, cu 4 puncte obţinute în cinci meciuri. Lider este Bosnia, cu 11 puncte, pe locul doi este Muntenegru – 7 puncte şi pe trei se află Finlanda – 5 puncte.

Ultima etapă a grupei 3 va avea loc luni, 26 septembrie: România – Bosnia, Muntenegru – Finlanda. Ambele partide sunt programate la ora 21.45

Am început cu o echipă cu medie de vârstă de 26 de ani, am păstrat un nucleu de jucători pe marginea căruia dorim să construim şi îmi doresc să pregătim o echipă pentru viitor. Nu am câştigat cele trei puncte astăzi, dar cred că am câştigat mentalitate pentru viitor
Edi Iordănescu

Care sunt calculele evitării retrogradării?

Astfel, singura șansă pentru „tricolori” să nu retrogradeze este obținerea unei victorii în meciul cu Bosnia și Herțegovina, iar Finlanda să nu plece cu toate cele trei puncte din Muntenegru.

Un eventual succes al nordicilor i-ar duce pe aceștia la 8 puncte, bornă imposibil de atins pentru prima reprezentativă a țării noastre, dar ar însemna și faptul că nu mai există vreo șansă să depășim selecționata muntenegrenilor.

În cazul în care România s-ar afla la egalitate de puncte cu Muntenegru la finalul partidelor de luni, ar însemna că formația noastră este aproape 100% retrogradată din Nations League.

Pentru a depăși ocupanta locului 2 din acest moment, ar trebui ca diferența de golaveraj, de 7 goluri în favoarea muntenegrenilor, să fie demontată într-un singur joc, lucru ce pare foarte puțin posibil în situația de față.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase