România – Germania, în semifinalele Campionatului European U21. Meciul de fotbal, de la ora 19:00

România - Germania, în semifinalele Campionatului European U21. Meciul de fotbal,  de la ora 19:00
Publicat: 27/06/2019, 18:54

România – Germania, în semifinalele Campionatului European U21. Calificată în semifinale și, totodată, la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, naționala României continuă cursa pentru trofeul EURO 2019. După ce au trecut de o grupă dificilă cu Franța, Anglia și Croația, tricolorii lui Mirel Rădoi își vor măsura forțele cu campioana en-tire Germania, care a încheiat pe primul loc grupa B.

Meciul cu dintre Germania și România, de pe stadionul Renato Dall’Ara din Bologna va fi arbitrat de Orel Grienfeld (Israel), ajutat de Roy Hassan și Idan Yarkoni.

Meteorologii au anunțat că, la ora partidei, vor fi aproximativ 40 de grade Celsius, lucru care nu-i bucură pe fotbaliștii ambelor echipe. Selecționerul Germaniei, Stefan Kuntz, a anunțat că le va interzice elevilor săi să folosească aerul condiționat, pentru a se obișnui, treptat, cu temperatura de la ora partidei. Mirel Rădoi nu va recurge la aceeași măsură:

„Eu nu am nicio problemă, nu joc, dar nici nu simt căldura. Poate m-am obișnuit cu vremea din Golf. Avantajul din meciul cu Croația a fost că noi ne-am concentrat către echipa Croației și nu către căldură. Asta trebuie să facem și mâine seară.

Nu e neapărat bizar. E o măsură în care cred ei. Noi nu putem să facem asta, pentru că nu avem destui oameni care să urmărească jucătorii dacă după ce vom ieși pe ușă nu vor da drumul din nou la aer”, a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă organizată miercuri.

Ultima oară când reprezentativa U21 a României s-a întâlnit cu Germania, nemții au învins cu 8-0. Se întâmpla în preliminariile Campionatului European din 2015. După acel meci, FRF a emis un comunicat prin intermediul căruia și-a prezentat scuzele față de suporterii echipei naționale: „Federația Română de Fotbal își cere scuze fanilor fotbalului românesc pentru două dintre rezultatele echipelor de juniori și tineret din ultima perioadă […]Avem răbdare și încredere, ceea ce așteptăm de la toți suporterii fotbalului românesc. Pentru a construi un viitor solid, nu putem trata superficial niciun moment din prezent!”.

Stefan Kuntz, selecționerul Germaniei, nu poate conta pe Benjamin Henrichs (22 de ani), fundașul stânga al lui AS Monaco. Presa din Germania a scris că Jonathan Tah (23 de ani), fundașul central al lui Bayer Leverkusen, ar fi și el incert pentru această partidă. Kuntz a contat pe serviciile sale în toate cele trei partide din Grupa B, inclusiv în cea încheiată la egalitate cu Austria, scor 1-1. Tah a fost integralist în toate partidele, alături de Timo Baumgartl (23 de ani) de la Stuttgart.

Echipele probabile:

Germania U21: Nubel – Klostermann, Koch, Baumgartl, Uduokhai – Eggestein – Oztunali, Dahoud, Neuhaus – Waldschmidt, Richter

România U21: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – Băluță, Cicâldău – Man, I. Hagi, Coman – Pușcaș