Rugby Europe Championship, într-o nouă formulă! „STEJARII” pot disputa una dintre finalele de la Badajoz (Spania)

Rugby Europe Championship, într-o nouă formulă! STEJARII pot disputa una dintre finalele de la Badajoz (Spania)
Publicat: 07/02/2023, 17:35
Actualizat: 07/02/2023, 17:36

Rugby Europe a stabilit locaţiile pentru fazele finale ale Rugby Europe Championship, competiţie care din acest sezon se desfăşoară într-un nou format, grupe, semifinale şi finale.

Cele două grupe sunt formate din Georgia, Spania, Ţările de Jos şi Germania în Grupa A şi România, Portugalia, Belgia şi Polonia în Grupa B.

România a debutat cu o victorie în actuala ediţie a REC, învingând Polonia cu 67-27. Stejarii vor întâlni în cel de-al doilea meci, Belgia, la Bruxelles, pe 11 februarie. Tot în weekend s-au jucat Portugalia – Belgia 54-17, Georgia – Germania 75-12 și Spania – Olanda 28-20.

Astfel, finala mare şi meciul pentru bronz vor avea loc la Badajoz în Spania, pe Stadionul Nuevo Vivero, în timp ce partidele de clasament 5-8, vor avea loc la Amsterdam, în Ţările de Jos.

Rugby Europe Championship, într-o nouă formulă! Stejarii pot disputa una dintre finalele de la Badajoz (Spania)

Toate întâlnirile sunt programate a avea loc în aceeaşi zi, pe 19 martie. România, dacă iese pe primul loc în dauna Portugaliei, se încrucișează cu Spania care, mai mult ca sigur, va ieși pe locul 2 în grupa cu Georgia.

Rugby Europe Championship are din acest sezon competiţional un alt sistem de desfăşurare. Cele opt echipe sunt împărţite în două grupe, iar după meciurile din grupe, primele două clasate joacă în semifinalele pentru locurile 1-4, în timp ce ultimele două în semifinalele locurilor 5-8, pe terenul celor mai bine clasate.

Semifinale 1-4:

Locul 1 Grupa A – Locul 2 Grupa B
Locul 1 Grupa B – Locul 2 Grupa A

Semifinale 5-8

Locul 3 Grupa A – Locul 4 Grupa B
Locul 3 Grupa B – Locul 4 Grupa A

Programul finalelor Rugby Europe Championship 2023

Amsterdam (Țările de Jos)
locul 7 ora 11:30 (ora României)
locul 5 ora 14:00 (ora României)

Badajoz (Spania)
locul 3 ora 16:15 (ora României)
finala mare ora 19:00 (ora României)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase