Scandal între LPF și FRF. Când au aflat Gigi Becali și FCSB criteriul de departajare în caz de egalitate. Iorgulescu este tranșant: Viitorul este campioana României

Scandal între LPF și FRF. Când au aflat Gigi Becali și FCSB criteriul de departajare în caz de egalitate. Iorgulescu este tranșant: Viitorul este campioana României
Publicat: 25/05/2017, 08:27

Forul condus de Gino Iorgulescu îl contrazile pe Răzvan Burleanu, neagă unele declarații făcute de șeful FRF, și anunță că FCSB știa încă de la finalul lui februarie 2016 că principalul criteriu de departajare în caz de egalitate e reprezentat de meciurile directe din play-off.

Chiar dacă Răzvan Burleanu a lansat ideea că LPF a încercat să modifice regulamentul cu două zile înaintea finalului play-off-ului, adică în momentul în care Gigi Becali a anunțat că va merge la TAS, Liga susține că acest lucru s-a întâmplat mult mai devreme, pe 29 februarie 2016, când toate cluburile au fost înștiințate că meciurile din campionatul regulat nu vor fi luate în calcul la departajare în play-off.

Redăm integral comunicatul Ligii:

„Comunicat de presă

Poziția LPF cu privire la declarațiile domnului Răzvan Burleanu, Președintele FRF, din cadrul interviului acordat pentru Digi Sport în data de 24 mai 2017

În interviul din data de 24 mai 2017, domnul Răzvan Burleanu, afirmă că FRF nu a mai organizat nicio competiție în sistem play-off/play-out din anul 2014.
Menționăm că această afirmație este eronată, deoarece FRF a organizat și în sezonul 2015/2016 competiția Ligii a 2-a în acest format. FRF a decis schimbarea structurii competiției la începutul sezonul 2016/2017.
Apreciem că decizia LPF de a organiza competiția Liga I în sistem play-off/play-out, începând cu sezonul 2015/2016, a asigurat creșterea competitivității dintre cluburile angrenate în campionat, oferind un spectacol atractiv pentru iubitorii de fotbal.

În cadrul aceluiași interviu, domnul Burleanu a mai spus că: „Propunerea pe care am primit-o, de modificare a regulamentului, a venit din partea Ligii, în schimb, cu două zile înainte de finalizarea play-off-ului. (…) A coincis cu scandalul iscat de FCSB”.

LPF a anticipat încă din primul sezon organizat în noul format, posibilitatea apariției situației ca două echipe din play-off/play-out să termine la egalitate de puncte. De aceea, Liga a informat toate cluburile din competiție, încă din data de 29 februarie 2016, că în această situație departajarea se va face prin raportare doar la jocurile disputate în faza a II-a, fără a se lua în calcul meciurile din sezonul regular. Niciun club din Liga I nu a formulat obiecțiuni cu privire la această informare. Mai menționăm că poziția LPF a fost formulată în concordanță cu hotărârea Comitetului Executiv al FRF, adoptată într-un caz similar.

În privința propunerilor de modificare și completare a regulamentelor FRF despre care vorbește domnul Burleanu, acestea au fost dezbătute în cadrul Adunării Generale a LPF din data de 27 aprilie 2017. Ele vizează, în principal, implementarea unei platforme online pentru Liga I, dar urmăresc și o mai bună clarificare a unor dispoziții regulamentare ale Federației Române de Fotbal

Aceste propuneri de modificare și completare au fost înaintate pentru a fi discutate la prima ședință de Comitet Executiv al FRF și anterior momentului în care reprezentanții FCSB au afirmat că nu mai sunt de acord cu criteriile de departajare cunoscute încă din 29 februarie 2016.

În finalul interviului, domnul Burleanu a afirmat că „Dacă LPF și FRF își vor face apărarea împreună, șansele ca FCSB să câștige la TAS sunt minime”.

LPF nu înțelege sensul afirmației domnului Burleanu, atâta timp cât ea a comunicat deja FRF că FC Viitorul, ocupanta locului 1 la finalul play-off-ului, este campioana Ligii I în sezonul acesta.

De altfel, reprezentanții LPF au prezentat public, în toată această perioadă, argumentele care au stat la baza întocmirii clasamentului final al play-off-ului.

În situația în care FCSB va contesta clasamentul final al play-off-ului la Tribunalul Arbitral al Sportului, LPF își va menține poziția afirmată public până la acest moment.

La final, dorim să asigurăm FRF că întotdeauna am preferat un dialog constructiv pentru dezvoltarea fotbalului românesc.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase