Se redeschid stadioanele, dar nu pentru toți. Anunțul de ultimă oră al ministrului Tineretului şi Sportului

Se redeschid stadioanele, dar nu pentru toți. Anunțul de ultimă oră al ministrului Tineretului şi Sportului
Se redeschid stadioanele, dar nu pentru toți! Anunțul de ultimă oră al ministrului Tineretului şi Sportului / Sursa FOTO: prosport.ro
Publicat: 19/05/2021, 21:13
Actualizat: 19/05/2021, 21:21

Se redeschid arenele sportive, dar nu toți românii vor putea merge pe stadioane. Începând de joi, 20 mai, spectatorii revin „acasă”, însă numai cei vaccinați sau testați negativ, anunță șeful MTS, Eduard Novak. În plus, arenele vor fi deschise la o capacitate redusă, de doar 25% din numărul de locuri.

Ministrul Eduard Novak a explicat că, pentru competiţiile în aer liber, organizatorii nu vor trebui să trimită solicitări scrise către MTS şi Ministerul Sănătăţii. În schimb, această condiţie se va aplica organizatorilor care doresc să permită accesul spectatorilor la competiţii în săli indoor.

Doar persoanele vaccinate au voie pe stadion

„A trecut un an şi ceva în care sportul românesc a suferit mult, a fost realmente închis, mii de sportivi nu au putut să se antreneze. Iar sportul nu există fără suporteri. Azi, 19 mai, anunţăm că 25% din capacitatea arenelor va fi liber pentru intrarea spectatorilor fără birocraţie. Pentru toate competiţiile sportive care se desfăşoară în aer liber, acest procent de 25% pentru spectatori se poate aplica de mâine fără nicio problemă. Pentru a intra mai mult de 25% avem nevoie de aceste solicitări din partea organizatorilor către noi. Este o veste fantastică pentru sportul românesc, pentru noi toţi”, a anunțat ministrul Tineretului şi Sportului.

Fanii trebuie să fie vaccinaţi, adică să fi trecut 10 zile de la vaccinare, sau să aibă test PCR de 72 de ore sau test antigen de 24 ore. Testele rapide se pot face şi la stadion, sigur. Vorbim de o masă de spectatori de 6 milioane şi de aproape 70.000 de sportivi care participă la competiţii” – Eduard Novak, șeful MTS.

Pentru competiţiile indoor, încă este nevoie de aprobări de la MTS şi MS pentru a permite accesul spectatorilor.

Spectatori la finala Cupei României la fotbal

Întrebat dacă finala Cupei României la fotbal, de sâmbătă, 22 mai, va fi primul meci cu spectatori, Cristian Ghiţă, subsecretar de stat în cadrul MTS, a răspuns: „Din momentul în care acest ordin se publică în Monitorul Oficial, şi e o chestiune de ore, orice meci se poate organiza cu spectatori în noile condiţii. În funcţie de cât de bine se vor mişca organizatorii. Dar e rezonabil să credem că finala Cupei României va fi unul dintre primele meciuri cu fani, dacă nu chiar primul”.

Organizatorul evenimentului sportiv are obligaţia de a marca în mod corespunzător spaţiile unde spectatorii se pot aşeza, astfel încât să se poată respecta o distanţă minimă de 1,5 metri între oricare două persoane. Purtarea măştii de protecţie de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. În cazul tribunelor, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. Spectatorii vor avea obligaţia de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitaţi să părăsească incinta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase