Trofeul EURO 2020 e la București! Președintele FRF, Răzvan Burleanu: ”Am acumulat experiență și asta ne permite să concurăm pentru organizarea oricărui eveniment important” / Ministrului Sportului, Eduard Novak: „Astăzi scriem istorie!” (FOTO)

Trofeul EURO 2020 e la București! Președintele FRF, Răzvan Burleanu: ”Am acumulat experiență și asta ne permite să concurăm pentru organizarea oricărui eveniment important” / Ministrului Sportului, Eduard Novak: „Astăzi scriem istorie!” (FOTO)
Trofeul UEFA EURO 2020, pe Arena Națională din București (FOTO: Mihai Pop)
Publicat: 25/04/2021, 14:00
Actualizat: 25/04/2021, 15:46

În București, oraș gazdă al UEFA EURO 2020, a avut loc – duminică – primul eveniment din seria celor dedicate campionatului UEFA EURO 2020 – Trophy Tour, organizat de Primăria Municipiului București, prin PROEDUS.

Ora 13.40: „Am crescut cu Gică Hagi, Boloni, Dorinel Munteanu… Astăzi scriem istorie! EURO 2020 e aici, în București! Reprezint sportul și sunt mândru că pot să redau experiență mea tuturor celor care vor să facă acest lucru”, a afirmat ministrul Sportului, Eduard Novak, pe Arena Națională.

Ora 13.30: „La nivelul FRF am reușit să acumulăm o experiență la cel mai înalt nivel și acest lucru ne permite să concurăm pentru organizarea oricărui eveniment important. Rămâne să ne bucurăm de EURO 2020 și putem să ne uităm cu încredere și speranță spre alte evenimente, din anii următori, pe care România va putea să le găzduiască”, a declarat, printre altele, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, pe Arena Națională – alături de trofeul EURO 2020 (FOTO: Mihai Pop)

Ora 13.20: Trofeul UEFA EURO 2020 a ajuns la Arena Națională. Urmează discursul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, după care va vorbi ministrul Sportului, Eduard Novak.

Ora 12.40: Trofeul Euro 2020 a ajuns în Piața Constituției.

Ora 12.20: „Este o mare onoare să fiu alături de toți cei care iubesc fotbalul. Este un eveniment grandios și mă bucur să fiu alături de această minunată cupă pe care și-o doresc atât de mulți sportivi”, a declarat Gabi Szabo, ambasador Euro 2020 în România , la Piața Universității, după ce a predat trofeul către Miodrag Belodedici, care l-a însoțit spre Piata Constituției, punctul final al traseului, înainte de reîntoarcerea pe Arena Națională.

Gabi Szabo a predat trofeul către Miodrag Belodedici, în Piața Universității (FOTO: Alexandra Pandrea)

Ora 12.17: Gabriela Szabo a predat trofeul către Miodrag Belodedici, care îl va însoți spre Piața Constituției.

Ora 11.50: În Piața George Enescu, trofeul a fost predat de Dorinel Munteanu către Gabriela Szabo, ambasador al evenimentului, care îl va însoți spre Piața Universității.

Ora 11.20: Trofeul Euro 2020 a început plimbarea pe traseul care include puncte importante din Bucuresti.

Ora 11.05: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a mulțumit UEFA, Federației Române de Fotbal (FRF) și Ministerului Sportului, pentru colaborare și încredere și s-a bucurat că – după mult timp – vom avea spectatori în tribune, conform dispoziției UEFA.

Sărbătoarea fotbalului este o sărbătoare a sportului european şi sunt foarte mândru că Bucureştiul este parte din această sărbătoare. Administraţia locală bucureşteană s-a angajat să facă investiţii pentru acest eveniment şi vă asigur că ne-am ţinut de cuvânt, suntem în grafic, iar împreună cu sutele de voluntari vom face astfel încât totul să fie pregătit pentru un eveniment de înaltă clasă. Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare, atât pentru sportivi, cât şi pentru spectatori. Multumesc partenerilor pe care i-am avut în acest efort pentru încredere și colaborare, în special UEFA, Federaţiei Române de Fotbal, Ministerului Tineretului și Sportului.

Este prima oară după mai bine de un an când avem evenimente sportive cu public, peste 13.000 de oameni vor fi prezenţi la Arena Naţională la meciurile de la EURO 2020. Este deci un semn de speranţă că vom reuşi cu toţii să trecem peste această pandemie. Avem azi evenimentul Trophy Tour, prin care trofeul EURO 2020 va face turul oraşului. Este, deci. deschiderea oficială a acestui eveniment pentru Bucureşti. Succes tuturor pentru un eveniment sportiv şi uman de excepţie! Sunteţi bineveniţi la Bucureşti! Welcome to Bucharest!”, a spus edilul, care se află în izolare la domiciliu, după ce fiica sa a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

La rândul său, Gică Popescu a precizat că „pentru orice jucător este important să participe la un astfel de turneu, pentru că este unul dintre cele mai însemnate evenimnete sportive la care poate participa.

Ca jucător, am participat la două ediții ale Campionatului European, în Anglia 1996 și Belgia & Olanda 2000, și am avut posibilitatea – din interior – să constat magnitudinea și importanța acestui eveniment. Din 2018, coordonez din partea Guvernului României Comitetul de Organizare EURO 2020 şi împreună cu Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Fotbal am depus o muncă extraordinară astfel încât astăzi Bucureştiul să fie pregătit să organizeze cele patru meciuri din grupa de la Bucureşti. Profit de această ocazie să mulţumesc tuturor celor care au participat la această muncă extraordinară, colegilor mei din Comitetul Interministerial, Ministerului Tineretului şi Sportului, Primăriei Capitalei şi Federaţiei Române de Fotbal pentru munca extraordinară pe care am făcut-o. De asemenea, este pentru noi o mare onoare să primim astăzi la Bucureşti acest trofeu care, în istoria sa, a fost îmbrăţişat de jucători, de legende ale fotbalului mondial precum van Basten, Gullit, Xavi, Iniesta, Platini sau Zidane. Iar dacă nu am avut ocazia de-a lungul celor două turnee finale să ridicăm acest trofeu, Dorinel, Belo, măcar astăzi să facem o poză, să ne mândrim cel puţin cu o singură poză, da?”, a spus fostul internațional român, care acum este Consilier al Guvernului României pentru UEFA EURO 2020.

București, oraș gazdă al UEFA EURO 2020

Astfel, de la ora 11.00, la sediul Primăriei Capitalei, edilul General, Nicușor Dan, a susținut o declarație de presă (prin video call) împreună cu Gheorghe Popescu, Consilier al Guvernului României pentru UEFA EURO 2020, în prezența viceprimarilor Capitalei, Stelian Bujduveanu și Horia Tomescu și a Ambasadorului București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 – Gabriela Szabo, Ambasadorului București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 – Miodrag Belodedici și Ambasadorului București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 – Dorinel Munteanu.

În cadrul evenimentului, viceprimarul General, Stelian Bujduveanu, i-a înmânat Trofeul Ambasadorului București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 – Dorinel Munteanu.

Ulterior, trofeul UEFA EURO 2020 a parcurs un traseu prin Bucureşti, care a inclus câteva zone și edificii importante din oraș.

Evenimentul se va încheia la Arena Națională

Evenimentul s-a încheiat la Arena Națională, la ora 13.20, când a avut loc cel de-al doilea eveniment de presă, la care au susținut discursuri viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, UEFA EURO 2020 Venue Manager – Taras Mukovoz, Preşedintele FRF –Răzvan Burleanu și Ministrul Tineretului și Sportului – Novak Eduard.

De asemenea, a participat viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, Ambasadorul București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 – Gabriela Szabo, Ambasadorul București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 – Miodrag Belodedici, Ambasadorul București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 – Dorinel Munteanu și fostul fotbalist al „Generației de Aur” – Gheorghe Popescu, precum și oficialii FRF Florin Șari și Răzvan Mitroi.

Capitala României găzduiește, în cadrul UEFA EURO 2020, patru partide, trei din grupa C și o optime de finală.

Evenimentul a fost transmis la TV, în exclusivitate, de postul Pro X.

FOTO: Alexandra Pandrea; Mihai Pop & Facebook.com/PMBucuresti

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna