Florin Cîțu: Finala Cupei României va fi cu spectatori, pe 22 mai 

Florin Cîțu: Finala Cupei României va fi cu spectatori, pe 22 mai 
/ Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 13/05/2021, 15:55

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că finala Cupei României va fi cu spectatori, pe data de 22 mai. De asemenea, șeful Guvernului a mai dezvăluit că în aceeași zi în care va avea loc evenimentul sportiv, toți miniștrii vor ieși în stradă pentru a susține campania de vaccinare din țară.

Vaccinarea continuă. Tot Cabinetul de miniştri iese în stradă pe 22 mai. Tot pe 22 mai se joacă şi finala Cupei României, e un eveniment în care vom avea spectactori. Sper să ajung şi eu acolo. O zi importantă – 22 mai Guvernul în stradă şi Cupa României. Cred că o să fiu la teatru sâmbătă cu un eveniment cultural cu spectatori”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Numărul persoanelor testate pozitiv scade

Cîțu a apreciat că semnele leegate de pandemie sunt bune acum, iar asta se datorează în mare parte românilor care vor să se vaccineze.

„Numărul persoanelor testate pozitiv scade pe zi, avem toate judeţele în zona verde, Bucureştiul a eliminat din restricţii. Scenariul cu acest val, până şi eu am fost pesimist, a ţinut mai puţin, dar asta de datorează în mare, mare parte românilor care doresc să se vaccineze”, a mai afirmat Cîţu.

Sub 1.000 de noi cazuri de infectare și 75 de decese, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, joi, 953 cazuri noi de infectare cu noul  coronavirus și 75 decese din cauza Covid-19, iar 829 de pacienți sunt internați la secții ATI.

Până astăzi, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.069.770 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), 1.020.194 de pacienți fiind declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 953 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV2 (COVID19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.