SIMONA HALEP, ÎN FINALĂ LA AUSTRALIAN OPEN. „Meciul cu Wozniacki va fi o mare provocare. Voi da tot ce pot”

SIMONA HALEP, ÎN FINALĂ LA AUSTRALIAN OPEN. „Meciul cu Wozniacki va fi o mare provocare. Voi da tot ce pot
Publicat: 25/01/2018, 09:57

„Am avut încredere în forțele proprii. Am decis să dau totul. Mereu încerc să rămân foarte calmă. Am făcut ceea ce contează. Sunt mândră de ceea ce am realizat”, a declarat Simona Halep, imediat după victorie.

În ultimul act al Australian Open, Simona Halep o va întâlni pe Caroline Wozniacki, locul 2 mondial, care a trecut în semifinale de belgianca Elise Mertens, în două seturi 6-3, 7-6.

„Va fi o mare provocare( meciul cu Caroline Wozniacki n.r.) . Vreau să dau tot ceea ce pot în finală”, a adăugat ea.

Pentru calificarea în finala competiției de la Melbourne Simona Halep va încasa un cec în valoare de 2.000.000 de dolari australieni (aproximativ 1 300 000 de euro).

Simona Halep, liderul mondial, s-a calificat, joi, în finala turneului de la Australian Open, după ce a învins-o, scor 6-3, 4-6, 9-7, pe germanca Angelique Kerber, locul 16 mondial și cap de serie numărul 21. În ultimul act al competiției, o va întâlni pe Caroline Wozniacki, numărul doi mondial.

Halep, în vârstă de 26 de ani, a obținut calificarea în cea de-a treia finală de Grand Slam a carierei și prima la Australian Open, la capătul unui meci care a durat două ore și 20 de minute. Constănțeanca s-a impus la cea de-a patra minge de meci pe care și-a creat-o. Ea a salvat, de altfel, două mingi de meci ale adversarei la scorul de 5-6, în actul secund.

Înainte de startul meciului din semifinalele Australian Open, cele două sportive își împărțiseră în mod egal victoriile din precedentele opt întâlniri: 4-4, însă Halep stătea mai bine pe hard, acolo unde conducea cu 4-2.

Simona Halep a avut un început perfect de meci cu Angelique Kerber. Sportiva din România a câștigat cinci game-uri consecutive, fiind extrem de agresivă la serviciu și atacând des la fileu. Kerber a dat senzația că poate reveni în meci și a reușit să câștige trei game-uri consecutive. Numărul unu mondial și-a făcut însă serviciul și s-a impus cu 6-3, după 25 de minute.

Setul secund a început cu Halep la serviciu. Românca și-a făcut serviciul, însă Kerber nu a mai cedat atât de ușor ca în primul set și a egalat situația. Jocul a fost unul echilibrat. Halep a avut șansa de a se distanța la 5-3, însă a ratat două mingi de break. La 4-4, Kerber a făcut break și ulterior și-a fructificat serviciul, impunându-se în setul secund cu 6-4, după 41 de minute.

În decisiv, Halep s-a distanțat pentru prima data la 5-3, a servit pentru meci, dar nu a reușit să-și fructifice serviciul. De atunci, a pierdut trei game-uri la rând, ratând și două mingi de meci. În cele din urmă, românca s-a impus cu 9-7 și și-a adjudecat victoria.

GÂNDUL a transmis LIVE TEXT


UPDATE 09:33 Kerber egalează. 7-7. Simona este la serviciu. Și-l adjudecă și câștigă pe serviciul lui Kerber. Simona este în finală la Australian Open.

UPDATE 09:28 Simona revine la conducere. 7-6. Urnează însă la serviciu Kerber

UPDATE 09.25 Final dramatic la Australian Open. Simona întoarce două mingi de meci ale lui Kerber. Scor 6-6.

UPDATE 09:16Meci cu mari emoții. Kerber preia conducerea, Scor 5-6

UPDATE 09:08 Kerber revine și câștigă un punct prețios. 5-4 și este la serviciu

UPDATE 09:05 Simona Halep e la un game de finală. Scor 5-3

UPDATE 08:56 Simona Halep e din nou în avantaj, 4-3. Antrenorul DarrenCahill o încurajează în picioare. Meciul a depășit 90 de minute

UPDATE 08:51 Din nou emoții pentru Simona Halep.Angelique Kerber câștigă pe serviciul ei și egalează în setul decisiv. Scor 2-2

UPDATE 08:43 Simona Halep revine și preia conducerea. Scor 2-1, în setul trei

UPDATE 08:39 Simona Halep începe slab setul decisiv. Primul game e câștigat de Kerber

UPDATE 08:32Angelique Kerber câștigă cu 4-6 setul doi din semifinală. Urmează setul decisiv

UPDATE 08:23Angelique Kerber își revine și egalează în setul doi. Apoi face primul break din meci și preia conducerea în setul doi, scor 4-5

UPDATE 08.15 Simona Halep își arată valoarea și întoarce scorul. 4-3 și românca e tot mai aproape de finală.

UPDATE 08:13 Câștigă al doilea game consecutiv și o egalează pe Simona Halep în setul doi. Scor 3-3

UPDATE 08:08Angelique Kerber își revine și câștigă al cincilea game. Scor 3-2

UPDATE 08.00 Simona Halep revine la conducere 3-1, în setul doi, în fațaAngeliquei Kerber

UPDATE 07:54 Simona Halep începe bine setul doi, câștigând primul game. Kerber revine și echilibrează meciul. Scor 1-1.

UPDATE 07:45 Simona Halep câștigă primul set cu 6-3

UPDATE 07:40 Simona Halep o conduce cu 5-2 peAngelique Kerber care a revenit după cinci game-uri pierdute.

UPDATE 07:35Cinci game-uri câștigate în fața celei mai în formă jucătoare din 2018 în doar 13 minute! Simona a deschis game-ul de retur cu trei lovituri câștigătoare, apoi Angie nu îi poate face față româncei pe rever.Halep – Kerber 5-0!

SimonaHalep, liderul mondial, s-a arătat încrezătoare înaintea semifinalei cu Angelique Kerber, locul 16 WTA și cap de serie numărul 21, și a dezvăluit că se va antrena cu o jucătoare stângace pentru a pregăti cât mai bine meciul cu germanca.

Halepo va întâlni pe Kerber joi dimineață, după ora 07:00. „Nu mi-e teamă, dar știu că va fi un meci greu. E meci de uzură, meci în care o să consum mult. Nu o să fie ușor, pentru că mingile ei nu sar foarte bine. Probabil că o să joc cu o stângace la antrenament, oricum nu mă antrenez mult. 10-15 minute nu înseamnă mult, dar e important să simt un pic efectul invers”, a spusHalep, într-o discuție avută cu jurnaliștii, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova, locul 6 WTA, scor 6-3, 6-2, în sferturi de finală.

Halepși Kerber s-au mai întâlnit de opt ori până acum, iar scorul confruntărilor directe este 4-4. Ultimul meci dintre cele două s-a disputat în 2016, tot pe hard, în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore. Jucătoarea germană s-a impus, la acea vreme, cu scorul de 6-4, 6-2. De această dată, constănțeanca știe ce are de făcut.

„Nu am mai jucat cu ea de atunci. Deci e mult timp de atunci, tot timpul am știut că e o jucătoare periculoasă, fiind stângace și jucând așa unghiuri scurte. E dificilă, lovește mingea destul de drept, aleargă bine, e o jucătoare destul de completă. Va trebui să fiu solidă pe retur, pentru că acolo am o șansă, să servesc destul de bine și să joc stilul meu. Nu o să fac nimic special, o să iau meciul ca pe o provocare mare și ca pe ceva foarte greu. O să fiu pregătită să joc cât se poate. Vom vedea cum o să fie meciul, cum o să se termine. Eu am stilul meu și cred în mine”, a mai afirmatHalep.

Calificată, în premieră, în semifinale la Melbourne, jucătoarea în vârstă de 26 de ani nu se mulțumește doar cu atât. „Mă bucur de moment, mă bucur foarte mult de ceea ce am putut să fac aici, cu toate problemele pe care le-am avut la începutul turneului. Sunt bucuroasă, dar simt că nu s-a terminat și trebuie să rămân destul de concentrată. Mâine va fi o zi grea, dar cu siguranță va fi și frumoasă, indiferent de rezultat”, a concluzionat numărul unu mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping