Suporterii rapidiști au ieșit din greva foamei după opt zile

Suporterii rapidiști au ieșit din greva foamei după opt zile
Publicat: 15/08/2013, 17:19
Actualizat: 15/08/2013, 17:19

Suporterii rapidiști care au intrat în greva foamei la Stadionul Giulești-Valentin Stănescu solicitând demisia conducătorilor Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au renunțat la protest, joi, la opt zile de la începutul manifestării lor.

„În această noapte, 15.08.2013, noi, cei 19 greviști aflați pe gazonul din Giulești, am luat decizia de a înceta protestul, respectiv greva foamei. Această masură a fost luată dupa ce în urma discuțiilor avute s-a ajuns la concluzia că durerile fizice, starea psihică precum și nivelul moral nu mai permiteau continuarea luptei în care ne angajaserăm. Un obiectiv a fost atins, și anume de a trage la răspundere pe unul din capii responsabili (n.r. – demisia lui Dumitru Costin din Comitetul Executiv al FRF) de această mascaradă la care am fost obligați să participăm ! Într-adevar, este un pește mic, dar totuși reprezintă o mare victorie în condițiile în care zeci de mii de oameni au protestat în ultimii ani și nu s-a luat nicio măsura. Noi, cei 19 greviști, atât am putut face din păcate, deși ne-am fi dorit mult mai mult, însă războiul este abia la început și vă chemăm la luptă pe voi toți, având convingerea că împreună suntem un braț puternic capabil să mutileze hidoasa formă dictatorială căreia din nefericire suntem încă obligați să-i fim subjugați”, se arată într-un comunicat al fanilor, publicat pe contul de Facebook al Ligii Suporterilor Rapidiști (LSR).

Joi, la ora 12.00, când protestul a luat sfârșit, mai rămăseseră doar 11 suporteri, ceilalți opt fiind transportați cu ambulanța la spital în ultimele zile din cauza problemelor medicale. Cu toate acestea, fanii susțin că nu regretă niciun moment decizia de a intra în greva foamei.

„Am fost numiți fanatici, inconștienți, nebuni sau derbedei, însă nimic din toate astea nu ne-au adus în inimi nici cea mai mică urmă de regret pentru faptul că ne-am pus în joc sănătatea. Iubirea pentru Rapid a fost singura care ne-a purtat către acest deznodamant fericit. Noi suntem rapidiști și nu vom accepta niciodată înfrângerea Rapidului pe căi nedrepte, așadar este deja o certitudine că vom fi mereu prezenți la datorie. Părăsim iarba Giuleștiului trăind două sentimente în paralel… fericire și tristețe. Fericire pentru victoria obținută și tristete pentru plecarea de pe iarba Raiului… Aceste zile de chin au fost mai dulci și mai ușoare pentru că am adormit lângă tribune și ne-am trezit în mirosul ierbii pe care joacă Rapidul nostru. Pentru noi, aceste zile de sacrificiu pe Giulești nu au reprezentat un chin, ci un privilegiu. Hai Rapid!”, se arată în încheierea comunicatului LSR.

În 7 august, la ora 18.00, 19 suporteri ai formației Rapid au intrat în greva foamei la Stadionul Giulești-Valentin Stănescu, cerând demisia conducerilor FRF și LPF, vinovate în opinia lor de retrogradarea formației favorite. Suporterii și-au instalat corturi pe zona gazonată de lângă terenul de joc al arenei, în apropierea intrării la vestiare.

Președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori, Dumitru Costin, a demisionat, miercuri, din funcția de membru al Comitetului Executiv al FRF. Sindicatul fotbaliștilor va avea un reprezentant în Comitetul Executiv al FRF, acesta urmând să fie stabilit în luna septembrie.

Dumitru Costin a fost cel care a propus în Comitetul Executiv al FRF disputarea unui meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent). Propunerea sa a fost adoptată cu șapte voturi pentru și unul împotrivă, dar a fost apoi desființată de TAS, care a cerut FRF după două etape disputate din Liga I să reintroducă Concordia Chiajna în primul eșalon în locul Rapidului, deși giuleștenii câștigaseră barajul cu 2-1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Beatrix Potter, creatoarea celui mai iubit iepure din lume. „Slavă Domnului că nu am fost...