Tribunalul București decide că Gigi Becali trebuie să plăteasca Armatei pentru că a folosit marca Steaua 10 ani

Tribunalul București decide că Gigi Becali trebuie să plăteasca Armatei pentru că a folosit marca Steaua 10 ani
Publicat: 26/05/2018, 11:23
Actualizat: 03/07/2019, 14:58

În urmă cu trei săptămâni, cei trei avocați care-l reprezintă pe Gigi Becali în procesul despăgubirilor cerute de Armată de la FC FCSB pentru folosirea ilegală a numelui și mărcii Steaua în perioada 2004-2014 au recunoscut faptele acuzatului și au cerut, în fața instanței de la Tribunalul București, ca FCSB să plătească prejudiciul doar pe trei ani (2011-2014). Însă magistrații au respins cererea și i-au dat, din nou, dreptate lui Florin Talpan, cel care a rămas ferm pe poziții și a cerut ca FCSB să plătească pentru perioada 2004-2014: „S-a respins excepția prescripției extinctive, Gigi Becali e bun de plată! Va trebui să achite întreg prejudiciul creat în perioada decembrie 2004 – decembrie 2014. Prejudicierea continuă și astăzi. Sunt foarte mulțumit și mă așteptam, pentru că decizia e legală”, a declarat juristul CSA, citat de gsp.ro.

Acum, cu o nouă victorie în „vistieria” lui Florin Talpan, procesul continuă pentru stabilirea prejudiciului și are o miză substanțială: 37 de milioane de euro, atât cât cere Armata pentru deceniul în care Gigi Becali s-a folosit ilegal de numele și marca Steaua. Talpan a susținut în fața instanței că, potrivit Codului de Procedură Civilă, vinovatul trebuie să plătească tot prejudiciul prezent, actual și viitor. Iar prejudiciul a început să curgă de la data de când Becali și-a înregistrat cu rea-credință marca (2004) și până la constatare (2014). Acesta ar fi prejudiciul actual. La acesta s-ar adăuga prejudiciul viitor (adică din momentul constatării de către ICCJ, anul 2014, și până în prezent, deoarece Becali continuă, sub diverse forme, să folosească numele Steaua).

Avocații lui Becali au susținut că FC FCSB poate plăti numai o parte din pagubă. Ei au invocat prescripția extintivă de 3 ani (Art. 2517 din Noul Cod Civil). Prescripția extintivă de 3 ani se aplică și în cazul unor acțiuni de despăgubire. Pe de altă parte, colonelul Talpan a susținut că prescripția dreptului material la acțiune începe de la data la care păgubitul (CSA Steaua) a aflat cine este vinovatul (FC FCSB), care este valoarea prejudiciului și când s-a demonstrat legătura de cauzalitate. Iar vinovăția FCSB a fost stabilită de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 decembrie 2014.

Dacă avocații lui Becali spun că acțiunea e tardiv introdusă, Talpan spune că, din contră, în lipsa unei decizii date de o instanță, CSA nu putea să emită pretenții deoarece FCSB avea o aparență de drept (avea numele înregistrat și o marcă înregistrată). Dacă Steaua ar fi întreprins ceva înainte ca instanțele să stabilească definitiv și irevocabil că Becali nu poate folosi marca și numele Steaua, ar fi fost abuz de drept (adică acționezi în judecată pe cineva fără dovezi). În acest caz, Înalta Curte a decis pe 3 decembrie 2014 că Becali a înregistrat cu rea-credință marca Steaua, iar Curtea de Apel a stabilit, pe 21 decembrie 2016, că Becali folosește ilegal numele Steaua.

Iar noul succes al lui Florin Talpan vine la doar o zi după ce juristul Clubului Sportiv al Armatei s-a adresat FRF pentru a dezalifia FCSB și a introduce Steaua în Liga 1. Plecat la drum cu un geamantan plin de acte, colonelul a reușit să stârnească, din nou, furia lui Gigi Becali, iar omul de afaceri a ajuns pe un tărâm neexplorat. Dacă până acum anunța în gura mare că are dreptate și că se bate cu Talpan până în pânzele albe, discursul lui Becali s-a schimbat total, iar latifundiarul a anunțat că are în plan să plece din fotbalul românesc și să se mute în cel din Anglia, în speranța că va putea găsi o afacere profitabilă cu un club britanic: „În România, orice nebun poate să spuna orice. Există un demers oficial al unui om care nu are discernământ. Orice om poate să facă o nebunie și noi o comentăm. În România, tot ce este valoros se distruge. Ce face Becali? Coeficient? Aduce bani în România? Trebuie distrus. În România e putregai! Eu bag bani în fotbal. Dacă e mizeria asta, putregaiul ăsta, oameni de doi lei… L-am întrebat pe MM dacă s-ar muta în Anglia, să lucreze în fotbal, dacă i-aș spune asta. Mi-a zis că da. Luăm o echipa de B, 25 de milioane ne costă, plătim și cumpărăm toți jucătorii de la FCSB. Plătesc salarii de 10 milioane de euro și am profit de 100 de milioane de euro pe an. Luăm 150 de milioane numai din televizare. Eu pot s-o fac. Am și puterea și mintea s-o fac”, a spus Becali, joi, la Pro X.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată