Universitatea Craiova boicotează companiile austriece după votul negativ de aderare a țării noastre în Schengen!

Publicat: 08/12/2022, 22:04

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, deși era nevoie de unanimitate. 

Austria și Olanda nu au fost de acord, iar Universitatea Craiova anunță boicotul total împotriva companiilor austriece.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că aderarea României la Schengen este un obiectiv strategic.

Universitatea Craiova boicotează companiile austriece după votul negativ de aderare a țării noastre în Schengen

Pentru că a primit vot negativ, România pierde miliarde de euro anual.

România și Bulgaria rămân în afara spațiului Schengen. Austria s-a opus aderării ambelor țări, iar Olanda s-a împotrivit doar aderării Bulgariei, dar candidaturile au venit „la pachet”.

Altfel, Croația a fost acceptată și va deveni membru Schengen de la data de 1 ianuarie 2023.

„În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.
Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare.
Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!“ se arată pe pagina de facebook a Universității Craiova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase