Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea fi echivalate cu mediile anilor de studiu, în stare de urgență sau de alertă: Proiect adoptat tacit de Camera Deputaților

Redactor:
Ana Matei
Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea fi echivalate cu mediile anilor de studiu, în stare de urgență sau de alertă: Proiect adoptat tacit de Camera Deputaților
BAC 2020. Proba de Limbă maternă a examenului de Bacalaureat, programată joi. Sunt înscriși peste 300 de candidați

Examenele de Bacalaureat și de Evaluare Națională ar putea fi echivalate cu mediile acumulate în timpul anilor de studiu, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă, stării de alertă şi de efectele generate de acestea, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de Camera Deputaților. Senatul va fi for decizional în cazul acestui proiect. 

Proiectul de lege a fost inițiat de  deputatul PMP Petru Movilă și presupune o modificare a legii educației în contextul perioadelor dificile, care impun stare de urgență sau de alertă. Astfel, absolvenții de gimnaziu ar putea să fie scutiți de examen și să fie admiși la liceu numai pe baza mediei din vlasele V – VIII.

„Prin excepţie, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă, stării de alertă, precum şi de consecinţele/efectele generate de acestea asupra sistemului de învăţământ pe termen scurt, mediu şi lung, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele expres stipulate prin echivalarea cu mediile obţinute şi rezultate din promovarea claselor V – VIII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor V – VIII, pentru fiecare candidat, ori să aibă la bază calculul mediilor obţinute la disciplinele specifice pentru care sunt stabilite probe (…), prin aplicarea unei metodologii elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, prevede în ceea ce priveşte Evaluarea naţională proiectul iniţiat de deputatul PMP Petru Movilă.

De asemenea, proiectul care modifică Legea educaţiei naţionale prevede măsuri şi în cazul examenului de Bacalaureat. Și absolvenții de liceu ar putea fi scutiți de examen în stare de urgență.

Bacalaureatul ar putea fi eliminat în stare de urgență sau de alertă

„Prin excepţie, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă, stării de alertă, precum şi de consecinţele/efectele generate de acestea supra sistemului de învăţământ pe termen scurt, mediu şi lung, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele expres stipulate prin echivalarea cu mediile obţinute şi rezultate din promovarea claselor IX – XII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor IX – XII, pentru fiecare candidat, ori să aibă la bază calculul mediilor obţinute la disciplinele specifice pentru care sunt stabilite probe (…), prin aplicarea unei metodologii elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, stipulează iniţiativa legislativă.

Deși termenul de adoptare tacită era stabilit pentru data 3 septembrie, acesta a fost modificat pentru 3 iulie. Comisia de specialitate a Camerei întocmise un raport de respingere a acestui proiect. Senatul va avea decizia finală a Parlamentului în ceea ce privește această completare a legii educației.

Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Prognoza METEO! Au fost anunțate primele NINSORI în România. Când trecem la hainele groase de...
Brigitte Pastramă, declarații ȘOC după ce a fost bătută crunt: „El este un pic mai...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
ULTIMĂ ORĂ de la ANM! Ploi într-o zi cât într-o lună. Vremea se schimbă drastic...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Hackerii din România se joacă de-a medicii. Cum au reușit să bage spaima în pacienți
Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Coreea de Nord nu se JOACĂ! Este INCREDIBIL ce a putut să pățească un înalt...
Exclusiv: Un primar din România a scăpat miraculos din ghearele morții, iar acum candidează din...
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide