BBC: Donald Trump solicită amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate

Redactor:
Radu Cristian
BBC: Donald Trump solicită amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate
BBC: Donald Trump solicită amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate / Sursa FOTO: wikimedia.org

Donald Trump a cerut amânarea alegerilor prezidențiale din noiembrie, afirmând că votul prin corespondență poate duce la fraudă și rezultate inexacte, scrie BBC.

Trump a sugerat amânarea alegerilor până când situația va reveni la normal

Trump a sugerat o întârziere a procesului de votare până când oamenii vor putea vota „corect și în siguranță”.

Statele americane doresc să faciliteze votul prin corespondență datorită preocupărilor din sfera sănătății publice în privința pandemiei coronavirusului.

Într-o serie de tweet-uri, Donald Trump a spus că „votarea prin corespondență” va face din votul care va fi dat în noiembrie „alegerile cele mai inexacte și frauduloase din istorie” și o „mare jenă pentru SUA”.

Robert O’Brien, consilierul pe probleme de siguranță națională al lui Donald Trump, diagnosticat cu COVID-19. Este cel mai înalt oficial de la Casa Albă testat pozitiv pentru coronavirus

Robert O’Brien, consilierul pentru probleme de siguranță națională al președintelui Statelor Unite, Donald Trump, a fost diagnosticat cu COVID-19, potrivit unor surse apropiate oficialului.

Astfel, acesta este oficialul cu cel mai înalt rang din cadrul Administrației Donald Trump diagnosticat cu COVID-19 până în prezent, informează CNN.

Momentan nu există informații despre data în care acesta s-a întâlnit ultima dată cu președintele SUA, Donald Trump.

Ultima apariție publică a celor doi oficiali a avut loc pe data de 10 iulie, când Trump și O’Brien au efectuat o vizită la Miami.

Un oficial din cadrul Administrației Donald Trump a declarat pentru CNN că O’Brien a lucrat de acasă încă de săptămâna trecută.

Inchide