Culisele predării celui mai violent infractor de lângă București. Cum a vrut Costi Litrașu să-și cumpere libertatea cu 1.000.000 de euro! (EXCLUSIV)

Publicat: 08/09/2020, 19:24
Actualizat: 06/04/2021, 16:06

Considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi ilfoveni, Costeluș Litrașu ar fi încercat să-și negocieze libertatea, pentru o sumă fabuloasă. Timp de aproximativ o lună și jumătate, acesta ar fi ținut permanent legătura cu autoritățile prin intermediul unuia dintre avocații săi. Tot cu ajutorul apărătorului, liderul interlop ar fi luat legătura și cu Liviu Iordan, căruia i-ar fi propus o afacere care, la prima vedere, ar părea una de nerefuzat.

Costel Constantin Raiciu, zis Litrașu, a ieșit pentru prima dată în evidență în urmă cu 13 ani, când s-a implicat într-o tentativă de omor, care, la vremea respectivă, a zguduit opinia publică prin ferocitatea de care dăduse dovadă.

Atunci, ajutat de mai mulți apropiați, Costeluș atacase un om care îl amenințase pe tatăl său, zis Fane Litrașu, cu un cuțit. Atunci, atacatorul a fost bătut cu o asememena bestialitate, încât aproape toate oasele îi fuseseră fracturate. Ulterior, agresorii l-au urcat într-o mașină și l-au aruncat în fața unui spital.

De cum a ieșit din închisoare, Litrașu s-a implicat în noi lupte de stradă, care au culminat cu scandalul din în seara zilei de 23 iulie. Atunci, gruparea condusă de Costeluș Litrașu, sau Mucea, cum i se mai spune, a atacat doi bărbați dintr-o grupare rivală.

Este vorba despre Liviu Iordan, care era însoțit de prietenul său Călin Pană, culmea, chiar văr primar cu Litrașu. Dacă Pană a scăpat mai ieftin Iordan, adevărata țintă a bătăușilor, a fost linșat.

Imediat după acest scandal, Costeluș Litrașu a fugit și a dispărut fără urmă. În timp ce era arestat în lipsă, pentru tentativă de omor, victima lui, Liviu Iordan, s-a externat pe propria răspundere și a plecat în străinătate unde a făcut o operație estetică de refacere facială.

Potrivit unor surse judiciare, liderul interlop a ținut legătura cu autoritățile prin intermediul avocatului său, căruia îi dădea indicații din ascunzătoare.

Astfel, Litrașu a fost reprezentat de avocat la fiecare termen de judecată. În plus, acesta ar fi luat legătura cu Iordan și ar fi ridicat prețul împăcării până la nivelul sumei de 1.000.000 de euro. Nici așa nu ar fi avut succes, în condițiile în care, spun sursele citate, Liviu Iordan ar fi refuzat orice înțelegere.

Cum și-a „negociat” predarea Costeluș Litrașu

Având în vedere faptul că, din cauza gravității incidentului, dosarul fusese preluat de Parchetul General, fugarul a început să trimită, prin intermediul avocaților, mesaje prin care anunța că intenționează să se predea.

Ca umare, luni seară, avocatul său l-a sunat pe unul dintre ofițerii Direcției de Investigații Criminale a IGPR și a anunțat ora la care clientul lui va veni la sediul instituției pentru a se pune la dispoziția anchetatorilor.

Judiciariștii IGPR l-au preluat pe acesta și, după ce au făcut un proces verbal, l-au dus la Arestul Central al Poliției Capitalei.

Sursele citate au afirmat, pentru Gândul.ro, că acesta nu a oferit detalii cu privire la locul în care a stat ascuns și persoanele care l-au ajutat, însă va fi audiat în zilele care urmează.

În drum spre sediul Poliției Române, Costeluș Litrașu a făcut un ultim live pe Facebook, în care și-a luat la revedere de la prietenii săi și le-a mulțumit celor care i-a fost alături.

Sursele Gândul.ro au afirmat că acesta încearcă să-i convingă pe ancehatori că l-a atacat pe Iordan pentru a-și proteja viața, în condițiile în care acesta îl atacase cu un cuțit cu puțin țin timp înainte de bătaia sângeroasă din 23 iulie.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna