Dorneanu răspunde acuzaţiilor aduse de Orban: În nicio ţară un prim-ministru nu-şi permite asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale

Redactor:
Ana Matei
Dorneanu răspunde acuzaţiilor aduse de Orban: În nicio ţară un prim-ministru nu-şi permite asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale
Valer Dorneanu răspunde acuzaţiilor aduse de Ludovic Orban: În nicio ţară un premier nu-şi permite asemenea atacuri suburbane la adrsa CCR

Președintele CCR Valer Dorneanu a reacționat după ce premierul Orban i-a numit „politruci” pe judecătorii Curții Constituționale, învinuindu-i pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Dorneanu consideră că Orban are intenția de a incita opinia publică împotriva CCR, prin „atacuri suburbane”: „Apărăm statul de drept. În nicio țară nu își permite prim-ministrul să atace suburban Curtea Constituțională”, a fost replica șefului CCR. 

Dorneanu spune că CCR apără statul de drept și în nicio țară premierul nu „își permite” să recurgă la astfel de atacuri.

„Am impresia că domnul premier are altfel de pandemie împotriva mea și a CCR, incită opinia publică împotriva Curții. Îl cunosc de ceva timp (pe Orban – n.red.) și am un pic de fereală să folosesc cuvântul politruc. Știu că are ar studii la TCM Brasov. Nu știu dacă are și alte studii să ne califice pe noi cum ne califică”, a declarat Valer Dorneanu la Antena 3.

„Toți suntem profesioniști cu expertiză, nu putem fi catalogați ca politruci. Noi, CCR, apărăm statul de drept. În nicio țară nu își permite prim-ministrul să atace suburban Curtea Constituțională”, a adăugat șeful Curții Constituționale.

Orban: Trebuie schimbată componența CCR, trebuie eliminați politrucii de acolo

Premierul a lansat, joi seara, un atac împotriva judecătorilor CCR, afirmând că acea componență trebuie schimbată.

Orban a precizat că în vară CCR a lăsat un vid legislativ care a dus la creșterea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

„Vreau să spun câteva cuvinte despre decizia CCR, care mi se pare abracadabrantă, care mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției. Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa cu asemenea… Trebuie schimbată componența CCR, trebuie eliminați politrucii de acolo. Trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și au fost numiți politic. Multe dintre deciziile de acolo vin împotriva intereselor României. De ce, că dă ordine Florin Iordache și cu alții către Dorneanu și cei care au fost numiți politic, care dau pe bandă rulantă decizii care nu au legătură cu Constituția?  Vă dau numai un exemplu – decizia legată de lipsirea autorităților sanitare și a Guvernului de orice mijloc de a opri răspândirea virusului, care a provocat o creștere, cea mai spectaculoasă creștere a numărului de cazuri”, a precizat Ludovic Orban la Digi24.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide