EXCLUSIV. Cum plănuia celebrul Romeo „Boenică” să umilească, public, autoritățile din România. Pregătise un show fabulos!

EXCLUSIV. Cum plănuia celebrul Romeo „Boenică” să umilească, public, autoritățile din România. Pregătise un show fabulos!
Romeo Ursu obișnuia să posteze imagini din exil, pentru a sfida autoritățile române care l-au dat în urmărire internațională/Sursa: Facebook
Publicat: 08/07/2020, 15:58
Actualizat: 06/04/2021, 19:41

Romeo Ursu, zis „Boenică”, liderul interlop urmărit internațional, care, timp de mai bine de zece ani și-a bătut joc de anchetatorii români, din sufrageria luxosului său apartament din Iordania, programase un ultim spectacol prin care dorea să umilească autoritățile într-un mod în care, cel puțin în România, nu s-a mai întâmplat niciodată. Planurile acestuia au fost, însă, date peste cap de procurorii DIICOT care îl suspectează că devenise liderul unei grupări care falsifica permise de conducere. Aceste documente ar fi ajuns la zeci de români care habar nu au să conducă și care au provocat o mulțime de accidente rutiere.

Cunoscut sub numele de „Boenică”, Romeo Ursu face parte din prima generație de interlopi care s-au impus după Revoluție. Considerat eminența cenușie din spatele lui Fane Spoitoru, Romeo Ursu nu s-a remarcat niciodată drept un infractor violent. Era însă extrem de inventiv atunci când era vorba despre înșelăciuni ori alte infracțiuni de natură economică.
Condamnat la zece ani de închisoare într-un dosar care privește o fraudă imobiliară, „Boenică” a fugit din țară și s-a refugiat în Iordania, stat care nu are un acord de extrădare cu România.

Pregătea un spectacol pe aeroport

Printre arabi, fugarul român a prosperat și s-a stabilit cu toată familia într-o locuință de lux. Acesta a început apoi să posteze pe un site de socializare imagini din mai multe locații de lux, la care a adăugat și mesaje transmise în batjocură, destinate anchetorilor români.
După 12 ani de exil, Romeo Ursu, care figurează încă pe site-ul Poliției Române la categoria „most wanted”, a anunțat, pe Facebook, că fapta de care este acuzat s-a prescris și a lăsat de înțeles că intenționa să revină în țară.
Surse din anturajul lui „Boenică” au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că liderul interlop își dorea foarte mult să revină acasă, în condițiile în care se simțea singur, fiind foarte legat de prietenii săi din țară.
Numai că, spun sursele citate, acesta nu vroia ca întoarerea sa să treacă neobservată. „Boenică” plănuia să-și anunțe revenirea pe Facebook, în așa fel încât să fie sigur de faptul că presa îl va aștepta la aeroport, unde urma să apară îmbrăcat în haine tradiționale arăbești. La fel și restul membrilor familiei sale! În plus, pentru mai mult divertisment, acesta ar fi decis să răspundă, la întrebările puse de reprezentanții presei, în limba arabă.

Avea o fabrică de permise de conducere false

Planurile de reîntoarcere i-au fost, însă, date peste cap de procurorii DIICOT, care au ridicat, marți dimineață, 79 de persoane după ce au descins la 61 de adrese, din București și opt județe.
Conform unor surse DIICOT, „Boenică” își pusese pe picioare o grupare care, cu ajutorul unor falsuri, a ajutat zeci de persoane să obțină, în mod ilegal, permise de conducere.
Pentru suma de 3.000 de euro, clienții primeau permise de conducere străine false. Cu acestea, se prezentau apoi la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, unde primeau, în schimb, permise românești valabile.
Procurorii și polițiștii specializați în combaterea crimei organizate au identificat, până acum, cel puțin 50 de suspecți care ar fi apelat la „fabrica de permise” condusă de urmăritul internațional. Pentru că nu știau să conducă, numți dintre aceștia ar fi comis o mulțime de accidente rutiere.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului