ANCHETĂ. Celebrul urmărit internațional Romeo Ursu, alias Boenică, suspectat de procurori că a falsificat zeci de permise de conducere / Procurorii au ridicat deja aproape 80 de persoane – VIDEO

Publicat: 08/07/2020, 11:13
Actualizat: 08/07/2020, 11:16

Liderul interlop Romeo Ursu, alias Boenică, un urmărit internațional, care, ani la rând, și-a bătut joc de autoritățile române după ce s-a refugiat în Iordania, țară care nu are un acord de extrădare cu țara noastră, este suspectat de procurorii DIICOT că ar fi coordonat o grupare specializată în obținerea ilegală de permise de conducere românești. În acest sens, mai multe persoane ar fi obținut în România permise de conducere valabile după ce ar fi prezentat niște permise false care, chipurile, ar fi fost elibertate de autorități din alte state.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au descins miercuri la 61 de adrese, de unde au ridicat 79 de persoane din județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoșani, Dolj, Constanța și București.

Acestea sunt suspectate că ar fi mers cu permise false eliberate în străinătate la Direcția Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor, unde ar fi primit în schimb permise de conducere românești valabile.

Potrivit procurorilor, ancheta a demarat în luna martie a acestui an, la Ploiești, și a fost apoi extinsă în mai multe județe, precum și în București. În urma cercetărilor, s-a stabilit că undeva în a adoua jumătate a anului 2019, la Bucureșți, Ilfov, dar și județul Dâmbovița, s-ar fi pus bazele unei grupări formate din 9 persoane, atât români, cât și străini.

Ulterior, gruparea s-a dezvoltat și s-a specializat în comiterea de infracțiuni informatice, fals și corupție, principala activitate reprezentând obținerea contra unor sume mari de bani a unor permise de conducere pentru diverse persoane care nu reușeau să promoveze examenul auto.

Conform anchetatorilor, clienții le dădeau oamenilor conduși de Boenică dateșe personale, fotografii, dar și un specimen de semnătură care erau mai apoi trimise în străinătate și folosite pentru obținerea permiselor false. Mai apoi, documentele erau trimise în România, unde cei care le cumpăraseră se duceau la Direcția Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor, unde solicitau preschimbarea acestora.

Un permis fals costa 3.000 de euro

Procurorii au stabilit că pentru un astfel de permis, clienții plăteau în jur de 3.000 de euro. Până în momentul de față, au fost identificați peste 50 de oameni

care și-au obținut permisul de conducere prin această metodă. În plus, mulți dintre aceștia au fost sancționați în mai multe rânduri pentru diverse abateri în trafic.

Suspecții urmează să fie conduse la sediul DIICOT – Structura Teritorială Ploiești pentru audieri, urmând ca după finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Romeo Ursu, zis Boenică, este un lider interlop care face parte din „garda veche”, condamnat în România la 10 ani de închisoare pentru o fraudă imobiliară, acesta a fugit în Iordania, țară din care nu a fost extrădat niciodată. Din exil, Boenică și-a bătut joc în mai multe rânduri de autoritățile din România, prin intermediul site-urilor de socializare, unde acesta a postat imagini în care a arătat luxul în care trăiește.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea