FOTO. Elena Udrea, cu mască la Curtea de Apel, pentru un nou termen în dosarul campaniei electorale din 2009

Redactor:
Gândul
FOTO. Elena Udrea, cu mască la Curtea de Apel, pentru un nou termen în dosarul campaniei electorale din 2009
FOTO. Elena Udrea, cu mască la Curtea de Apel, pentru un nou termen în dosarul campaniei electorale din 2009. FOTO: Adevărul.ro

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti pentru un nou termen în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009, unde este judecată împreună cu Ioana Băsescu şi Dan Andronic.

Elena Udrea a venit în faţa instanţei cu mască chirurgicală şi i s-a luat temperatura la intrarea în instituţie, potrivit ziarului Adevărul.

În sala de judecată, judecătoarea şi procurorul au renunţat la masca de protecţie, argumentând că nu pot respira cu ea pe faţă.

“Vă rog să îmi permiteţi să înlătur masca, nu pot respira şi nu pot vorbi. Distanţă este suficientă pentru a nu reprezenta un pericol pentru dumneavoastră”, a spus judecătoarea înainte de începerea audierilor.

“Dacă îmi permiteţi, aş vrea să fac şi eu acelaşi lucru, am ceva probleme”, a spus şi procurorul de şedinţă, potrivit sursei citate.

Udrea, acuzată că a cerut unui om de afaceri 5 milioane de euro

La începutul lunii februarie 2020, Elena Udrea anunța la la Curtea de Apel Bucureşti, că vrea amânarea procesului, deoarece nu mai are avocat, după ce fostul ei apărător, Alexandru Chiciu, a explicat că nu o mai reprezintă din „motive pur tehnice”.

Elena Udrea a fost acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Faptele legate de pretinderea și primirea unor foloase necuvenite au legătură cu exercitarea influenței în legătură cu derularea contractului de vânzare-cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA și o societate comercială, susțin anchetatorii.

Inchide