RELUAT. Elena Udrea și Ioana Băsescu, din nou în instanță în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009. Ce se întâmplă marți

RELUAT. Elena Udrea și Ioana Băsescu, din nou în instanță în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009. Ce se întâmplă marți
Elena Udrea și Ioana Băsescu, din nou în instanță în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009 / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)
Publicat: 19/05/2020, 09:37

Curtea de Apel București reia marți, 19 mai, judecata în dosarul de mare corupție în care sunt judecate Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României Traian Băsescu și fostul ministru Elena Udrea, legat de modul de finanțare a campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Se pare că în cursul zilei de marți, 19 mai, urmează să se prezintă la instanță unde ar urma să se reia audierilor din dosar după pensionarea primului magistrat de caz, relatează stiripesurse.ro.

În 2017, Elena Udrea, în perioada comiterii presupuselor fapte fiind ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost trimisă în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru instigare la luare de mită și spălare de bani.

Alături de ea, au fost trimiși în judecată și Gheorghe Nastasia, care ocupa în perioada săvârșirii presupuselor fapte poziția de secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, și Victor Tarhon, care ocupa funcția de faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea în perioada respectivă, ambii pentru luare de mită.

De asemenea, în fața instanței trebuie să răspundă și Ioana Băsescu, notar public, pentru instigare la delapidare și spălare de bani în vremea în care tatăl ei, Traian Băsescu, ocupa funcția de președinte al României, dar și Silviu Wagner, care la data săvârșirii presupuselor fapte era director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare, și Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Elena Udrea, acuzată că a cerut unui om de afaceri 5 milioane de euro

La începutul lunii februarie 2020, Elena Udrea anunța la la Curtea de Apel Bucureşti, că vrea amânarea procesului, deoarece nu mai are avocat, după ce fostul ei apărător, Alexandru Chiciu, a explicat că nu o mai reprezintă din „motive pur tehnice”.

Elena Udrea a fost acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Faptele legate de pretinderea și primirea unor foloase necuvenite au legătură cu exercitarea influenței în legătură cu derularea contractului de vânzare-cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA și o societate comercială, susțin anchetatorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...