LĂMURIRI. Nelu Tătaru confirmă că a fost la ziua lui Orban doar în trecere: „Nu sunt nici fumător, nici băutor. Am fost să-l felicit”

Redactor:
Gândul
LĂMURIRI. Nelu Tătaru confirmă că a fost la ziua lui Orban doar în trecere: „Nu sunt nici fumător, nici băutor. Am fost să-l felicit”
Nelu Tătaru: Ne așteptam la o creștere a cazurilor de COVID-19, dar nu ne așteptăm ca aceasta să se mențină.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat marţi seară, la TVR 1, că a fost la ziua premierului Ludovic Orban, însă numai la început, subliniind că a fost ”un moment regretabil, la ziua unei persoane, într-un context în care cineva încearcă să şteargă nişte realizări”.

Nelu Tătaru confirmă că a fost la ziua lui Orban doar în trecere

„Am fost la început, l-am felicitat pe premier, nu am stat prea mult, am plecat. Găsesc că este un moment regretabil, la ziua unei persoane, într-un context în care cineva încearcă să şteargă nişte realizări. Nu sunt nici fumător, nici băutor”, a afirmat Tătaru, răspunzând unei întrebări pe această temă.

În ceea ce privește recomandarea pe care i-ar face-o premierului Ludovic Orban, care este fumător, Tătaru a spus: „Este un obicei al fiecăruia dintre noi, un mod de viaţă pe care ni-l alegem şi suntem responsabili. Ca medici, interzicem fumatul, interzicem alcoolul, bem doi litri de apă pe zi, nu facem exces de sare şi zahăr. Este un context în care domnul prim-ministru Ludovic Orban şi-a asumat ieşirile, şi-a plătit amenda”.

Invitat tot marți, la GÂNDUL LIVE, Nelu Tătaru a comentat fotografia în care Ludovic Orban și mai mulți miniștri, fumează și beau în biroul premierului, fără a se respecta măsurile de distanțare și fără

„Să nu credeți că nu ne reproșăm sau nu își reproșează. Sau nu regretă ce s-a întâmplat. Poate că a fost un moment particular, un moment de relaxare, dar conștientizarea și asumarea, inclusiv, prin amenzile plătite și faptul că nu o să se mai întâmple. Toată lumea este conștientă că un astfel de moment poate strica o întreagă muncă și poate fi speculată politic. Prin ceea ce facem, cred că putem repara această greșeală”, a spus Nelu Tătaru.

Reformă în sănătată

Cât privește o reformă în sănătate, ministrul Nelu Tătaru a subliniat că ”caracatița” începe din Ministerul Sănătății și continuă în Direcția de Sănătate Publică, adăugând că a demarat o campanie în sistemul public-privat pentru a modifica legea 95/2006.

Întrebat ce va face dacă i se va pune o frână, Nelu Tătaru spune că din discuțiile avute, cu toții își doresc o reformă în sănătate. În ceea ce privește plecarea lui Victor Costache de la minister, Tătaru a precizat că nu cunoaște motivul plecării fostului ministru, subliniind că în acel moment, el se afla la Suceava.

Inchide