Nicolae Bănicioiu: Ministerul Sănătății pierde timp esențial fără a elebora o strategie clară și un ghid de bune practici pentru a fi urmate

Redactor:
Radu Cristian
Nicolae Bănicioiu: Ministerul Sănătății pierde timp esențial fără a elebora o strategie clară și un ghid de bune practici pentru a fi urmate
Nicolae Bănicioiu: Ministerul Sănătății pierde timp esențial fără a elebora o strategie clară și un ghid de bune practici pentru a fi urmate / Sursă FOTO: Mediafax Foto

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, este nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează pandemia de coronavirus. Într-un text scris pe Facebook, Bănicioiu spune că ”se pierde timp esențial fără a elebora o strategie clară și un ghid de bune practici pentru a fi urmate.”

Nicolae Bănicioiu îl citează pe doctorul Bubenek

Fostul ministru vorbește despre avertismentul doctorului Bubenek, spunând că în lipsa unor măsuri rapide, lucrurile vor scăpa de sub control.

„Așa cum se vede din avertismentul dr. Bubenek (pe care personal îl respect foarte mult și în care am și încredere mare) consider că lucrurile tind să scape de sub control dacă nu sunt luate măsuri la timp. Iar bagatelizăm și întârziem să făcem pași concreți ca și la începutul crizei (vă mai aduceți aminte!? Nu era niciun motiv de îngrijorare și trebuiau făcute anticipate – așa ziceau Orban, Tătaru și PNL atunci). Consider că Ministerul Sănătății pierde timp esențial fără a elebora o strategie clară și un ghid de bune practici pentru a fi urmate. Mă uit la Nelu Tataru de câteva zile și văd că nu poate spune nimic concret decât că unii politicieni i-au nesocotit mesajul – care mesaj!? Că nu zice nimic! Aflăm din raportările zilnice că au crescut cazurile, nu trebuie să ne traducă el nimic. Eu cred că el încearcă să-și certe colegii de partid care continuă să ignore avertismentele medicilor făcând tot felul de bairamuri și petreceri în ciuda restricțiilor impuse de medicidar nu are curaj sa-i numeasca ! Se plânge Nelu Tataru că nu respectă nimeni regulile- care reguli, domnule Tataru? Că ați uitat să le puneti? Vreți să nu mai fie petreceri și hore pe litoral (așa ca la petrecerile PNL-iștilor)? Dați ordine clare atunci! Pe dl Vela îl cunoașteți??? El este ministrul de interne! V-ar putea ajuta cu asta! Nu poartă lumea măști ???Păi, ce dvs cu colegii dvs din PNL purtați? Fac și oamenii ce văd la conducători! începeți în primul rând să nu mai oferiți imagini penibile cu miniștri și oficiali fără măști (vezi cheful din biroul lui Orban pe când noi toți restul stateam în casă, apropos i-ați zis ceva despre asta ? Sau la el vă referiți că nesocotește recomandările medicilor? V-ați gândit cumva și la alte măsuri specfice pentru anumite contexte și evoluții?”, a scris Nicolae Bănicioiu pe Facebook.

Măștile purtate de români în zonele foarte expuse, o soluție

De asemenea, Nicolae Bănicioiu a vorbit și despre măștile pe care românii le-ar putea purta în zonele aglomerate pentru a diminua riscul transmiterii virusului. Acesta a abordat și despre problema din mediul spitalicesc, dar și despre lipsa unei evaluări epidemiologice.

„Măștile purtate și public în zonele foarte expuse, ar putea fi o soluție!!! Spitalele și fluxurile de pacienți reorganizate pentru pacienții non-covid – în haosul spitalicesc sunt mai mulți infectați decât pe litoral, nici aici n-aveti nicio idee, nu!? Vă tot spune toată lumea să reorganizați fluxurile pentru că mai sunt și alte boli decât Covid !!! Aveți idee care este traseul unui pacient cu AVC din inima României, Brasov de exemplu!? Ore în sir de așteptare și ajunge la București după ce iese din fereastra terapeutică …uneori, degeaba ca în alte cazuri mediatizate deja. Cozile pacienților de la oncologie, poate vă spune cineva, că sunt surse de infectare!!! Este vorba de pacienți imunodeprimați!!! Poate cei mai expuși! De 3 luni vă roagă toată România, pacienți și medici, să gândiți un flux pentru ei! Nimic! Chiar în atâtea luni n-ati găsit nicio idee???
Am ințeles că vă tot plimbați prin țară, eu consider că, în campanie electorală mai mult, pentru că nu veniți cu nimic în plus în afară de a traduce informările de la grupul de comunicare strategică ! Dacă tot vă plimbați prin județe, poate constatați și numărul paturilor de ATI – apopos de avertizarea prof. Bubenek și Săndesc și totuși reorganizăm și montam paturi suplimentare de ATI, doar am văzut cu toții că ați achiziționat deja mii de ventilatoare! Unde sunt și de ce nu sunt puse în funcțiune??? Poate până vă mai certați cu influencerii, faceți și o strategie (pe care să o și puneți în practică!) de a dubla capacitatea de ATI pentru pacienții Covid? Dar și pentru a asigura necesarul de urgențe din România? Și mai sunt multe altele de făcut – dar nu le veți afla pe la ședințele cu PNL-istii ci doar de la specialiști!”, a mai scris fostul ministru.

Nevoia unei evaluări epidemiologice

În mesajul său, Nicolae Bănicioiu întreabă dacă există sau nu o evaluare epidemiologică a situației, necesară pentru elaborarea strategiilor de diminuare a extinderii virusului.

„Ps – totuși la ce evolutie avem, văd că dvs și Guvenul PNL vă pregătiți de alegeri? Aveți vreo evaluare epidemiologică a situației pe care vă bazați sau este ca data trecută, nicio amenințare? Vedeți că noi nu suntem în situația Poloniei (avem o rată foarte mare de răspândire a virusului) cu care de fapt nu ne-am putut compara nici în primul val (Polonia având populația mult mai mare iar noi am fost numărul 1 la cazuri infectați și decese din estul Europei)”, și-a încheiat acesta mesajul.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide