Pericol de explozie! O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat în Buzău

Pericol de explozie! O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat în Buzău
O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat
Publicat: 22/09/2020, 09:56
Actualizat: 06/04/2021, 15:49

O cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă s-a răsturnat, marți dimineața, pe DN2, în zona municipiului Buzău. Din cauza scurgerilor de diluant este pericol de explozie, iar traficul a fost blocat și redirecționat. „La fața locului au fost dislocate 5 echipaje de salvatori care au acționat pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente”, a anunțat ISU Buzău. De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău a specificat că cisterna era condusă de o femeie de 46 de ani, care nu a fost rănită în urma evenimentului. 

Accidentul s-a produs la intersecţia dintre DN 2 cu DN 1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona orașului Buzău, după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă a intrat în sensul giratoriu şi s-a răsturnat. Șoferița și însoțitorul acesteia s-au autoevacuat din cabină, după ce acesta s-a răsturnat, însă din cauza scurgerilor de diluant există risc de explozie.

Cisterna era condusă de o femeie care a pierdut controlul volanului în intersecție

„Din primele date de la faţa locului a reieşit că, în timp ce conducea o autocisternă pe DN 1B pe direcţia Ploieşti-Buzău, o şoferiţă de 46 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei în intersecţia cu sens giratoriu, răsturnându-se pe lateral. De îndată, după primirea sesizării, la faţa locului au fost dirijate mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru restricţionarea traficului şi dirijarea pe rute ocolitoare, în vederea eliminării eventualelor riscuri pentru populaţie. Au intervenit conform competenţelor, de asemenea, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu rănirea de persoane. Traficul este în continuare blocat, poliţiştii rutieri acţionează şi la acest moment pentru fluidizare. (…) Recomandăm tuturor şoferilor să circule cu prudenţă şi cu viteza adaptată condiţiilor de trafic”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Marie Vrapciu.

Substanța care s-a scurs din cisternă este diluant White Spirit, puternic volatil și inflamabil. La fața locului a fost solicitat, pe lângă pompieri și un echipaj specializat în situații de risc chimic.

Accident Cisternă

⚠️ Pompierii buzoieni au fost solicitați in aceasta dimineață pentru asigurarea măsurilor P.S.I. în cazul unui accident rutier, produs la intersecția dintre DN2E85 și DN1B, în care a fost implicată o autocisternă.? Având în vedere faptul că autocisterna transporta substanță diluantă "white spirit" exista pericol de explozie, precum și pericol de intoxicare.?Astfel, la fața locului au fost dislocate 5 echipaje de salvatori care au acționat pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente.?De asemenea, in sprijin a fost solicitat un echipaj de cercetare CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență – Ciolpani.?Totodată a fost dispusă măsura întreruperii circulației rutiere și blocarea accesului în zonă, cu sprijinul echipajelor de poliție și jandarmi, până la transvazarea lichidului inflamabil.Intervenția este in curs de desfășurare.

Publicată de ISU Buzau pe Luni, 21 septembrie 2020

Circulația a fost deviată pe rute ocolitoare

”Încă de la primirea apelului, la fața locului au fost dizlocate 5 echipaje de salvatori, care, având în vedere substanța periculoasa transportată, precum și pericolul de explozie și intoxicație au acționat pentru limitarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente.

Vreau să vă anunț că în sprijin a fost solicitat un echipaj de cercetare CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență Ciolpani, și totodată a fost dispusă măsura întreruperii circulației rutiere și blocarea accesului în zonă cu sprijinul colegilor de la Poliție și Jandarmi, până la transvazarea lichidului inflamabil”, a declarat George Crețu, șeful ISU Buzău.

Încărcătura din cisternă urmează să fie mutată într-un alt recipient. Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe rutele ocolitoare. Merei: DJ 203 G-DJ 205 Drumul Vinului- Zoresti și Spataru: Sos.Spatarului -Mun.Buzău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore