REVOLTĂ. Transportatorii cer demiterea actualului consiliu ASF și numirea senatorului Daniel Zamfir ca Președinte al Autorității: „Încrederea atâtor oameni mă onorează din plin”

Redactor:
Gândul
REVOLTĂ. Transportatorii cer demiterea actualului consiliu ASF și numirea senatorului Daniel Zamfir ca Președinte al Autorității: „Încrederea atâtor oameni mă onorează din plin”
Reacție dură din PSD, după ultimele declarații ale lui Ludovic Orban: „Am o veste pentru tine. Nu mai aveți ce împărți, că o să fii iar șomer”

Transportatorii se revoltă și cer Parlamentului să demită întreg consiliul ASF și să numească un nou consiliu condus de senatorul PSD Daniel Zamfir. Confederația Operatorilor și Transportatortatorilor Autorizați din România amenință că nu va încheia nicio formă de protest până când nu va obține destituirea „persoanelor aflate în conflict de interese din cadrul ASF”. „Încrederea atâtor oameni mă onorează din plin”, a comentat senatorul pe pagina sa de Facebook.

„Confederația Operatorilor și Transportatortatorilor Autorizați din România – C.O.T.A.R solicită Parlamentului României destituirea întregului consiliu al Autorității de Supraveghere Financiară și numirea unui nou consiliu sub conducerea unui Președinte care a dovedit că poate proteja consumatorii de practicile abuzive ale firmelor de asigurări din România.

COTAR nu va încheia nicio formă de protest până în momentul destituirii întregului Consiliu al Autorității de Supraveghere Financiară, destituirea persoanelor aflate în conflict de interese din cadrul ASF și numirea unui Președinte al Autorității care are experiență, anvergură și determinarea necesară în disciplinarea piețelor financiar nebancare din România.

COTAR, alături de 7 organizații partenere care fac parte din Grupul Consultativ pentru Protecția Consumatorilor de servicii financiare non-bancare, organizat pe lângă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), își reafirmă susținerea domnului senator Daniel Zamfir pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, acesta fiind singură persoană cu experiență și rezultate recunoscute în lupta cu abuzurile instituțiilor financiare, având atitudinea pro-consumator absolut necesară pentru reconstruirea încrederii prăbușite în această instituție.”, se arată în comunicatul COTAR.

Organizaţiile care susţin destituirea consiliului ASF

„Cele 8 organizații care susțin resetarea completă a activității ASF, în primul rând la nivelul conducerii acesteia pentru că activitatea pe toate cele trei piețe reglementate și supravegheate de către ASF (piață asigurărilor, piață de capital și piață pensiilor private) să se îmbunătățească substanțial, iar încrederea consumatorilor în diversele lor ipostaze (asigurați, investitori de retail, participanți și beneficiari de pensii private) să revină la un nivel care să susțînă creșterea activității pe cele trei piețe sunt următoarele:

APCONS – Asociația Pentru Apărarea Drepturilor și Intereselor Consumatorilor

AURSF – Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare

ACLIDER – Asociația Constatatorilor și Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere

APRD – Asociația Profesioniștilor în Regularizarea Daunelor

COTAR – Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România

EAI – Asociația Expert Auto Independent

FSAB – Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci

PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare

Toate organizațiile mai sus menționate își reafirmă public sprijinul pentru domnul senator Daniel Zanfir pentru preluarea funcției de Președinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

Parlamentul României trebuie să aibă în vedere atunci când numește atât pe Președintele ASF, cât și pe ceilalți membri din consiliul Autorității, faptul că poartă responsabilitatea a 8 milioane de proprietari de autovehicule care ar trebui protejați tocmai de către persoanele numite de către Parlament. De asemenea, parlamentarii nu trebuie să uite faptul că o industrie auto care reprezintă 15% din PIB-ul României trebuie să își continue dezvoltarea, pentru că această industrie asigura în prezent salariile a peste 500 000 de cetățeni cu drept de vot!”., se mai arată în comunicat, conform luba.ro.

„Încrederea atâtor oameni mă onorează din plin”, a comentat senatorul Daniel Zamfir pe pagina sa de Facebook.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Anna Lesko, ipostaze incendiare cu Bogdan Mocanu! S-a lăsat pipăită de bărbat în timp...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Un bodyguard al lui Putin s-a sinucis în timpul programului de muncă. De ce ar...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Barul lui Bobiță din Las Fierbinți e istorie? De ce nu mai are PRO TV...
Tzancă Uraganu dă replica după ce și-a maltratat soția
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Detoxifierea organismului în 6 pași
Inchide