SITUAȚIE TRAGICĂ. Încă o zi cu distrugeri și pierderi de vieți omenești. O femeie de 47 de ani s-a înecat într-o baltă formată în urma ploilor | Peste 100 de case au fost inundate în ultimele 24 de ore

Redactor:
Ana Matei

O femeie de 47 de ani a fost găsită înecată într-o baltă din localitatea Govăjdia din județul Hunedoara.

Potrivit reprezentanților Ambulanței Hunedoara, femeia de 47 ani a fost găsită înecată la Govăjdia, într-o baltă.

Echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță care s-a deplasat la fața locului a constatat decesul acesteia.

Din primele informații, se pare că femeia a plecat miercuri seara de acasă să caute vacile prin pădure și a căzut în balta formată în urma ploilor.

Conform medicilor, aceasta nu prezenta urme de violență.

Bilanț IGSU: 152 de persoane evacuate, drumuri blocate și peste 100 de case inundate

Peste 150 de persoane sunt evacuate, 100 de case inundate și mai multe drumuri blocate din cauza ploilor torențiale din ultimele 24 de ore, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit IGSU, aversele torențiale au produs inundații în 39 de localități din 19 județe. În ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 102 case, 151 de curți și 236 beciuri și subsoluri.

Cele mai afectate județe de aversele torențiale sunt Bistrița-Năsăud și Hunedoara.

De asemenea, cele 152 de persoane evacuate preventiv din locuințe, marți, rămân relocate, temporar, la rude și în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, astfel: 81 persoane în localitatea Baranca (Botoșani), 40 persoane în municipiul Aiud (Alba), 26 persoane în localitatea Rodna (Bistrița-Năsăud), 3 persoane în localitățile Feneș și Teregova (Caraș-Severin) și două persoane în localitatea Valea Vișeului (Maramureș).

Traficul rutier este blocat pe două drumuri județene (DJ 668 și DJ 668A/HD), restricționat pe un drum județean (DJ 153/MS) și a fost temporar blocat pe 3 drumuri naționale (DN 10/CV, DN 28/IS și DN 17B/NT) și un drum județean (DJ 142/MS), a transmis IGSU.

10 mesaje prin sistemul Ro-Alert din cauza inundațiilor

În zonele vizate au fost emise 10 mesaje prin sistemul Ro-Alert la nivelul a 7 județe (BT, BV, BZ, CV, HD, HR, IS și NT).

Potrivit IGSU, joi dimineața se desfășoară intervenții în 4 județe, Arad, Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mureș, pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curți, precum și pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.

Totodată, având în vedere că până mâine seară este în vigoare o avertizare hidrologică Cod roșu de inundații pe râul Prut, 81 de persoane din localitatea Baranca, județul Botoșani, vor fi evacuate din gospodării și vor fi cazate în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale.

Inchide