Un alt spital din România nu are autorizație de securitate la incendiu: „Ar fi nevoie de ample modificări”

Un alt spital din România nu are autorizație de securitate la incendiu: „Ar fi nevoie de ample modificări”
Un alt spital din România nu are autorizație de securitate la incendiu: „Ar fi nevoie de ample modificări” foto:SpitalulGiurgiu.ro
Publicat: 15/11/2020, 19:12
Actualizat: 06/04/2021, 15:23

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a transmis, în urma incendiului care a ucis 10 pacienți COVID-19 internați la ATI în Piatra Neamț, că unitatea spitalicească din Giurgiu nu are autorizaţie pentru securitate la incendiu ”cu toate demersurile făcute”

Potrivit unui comunicat de presă clădirea a fost proiectată și construită la începutul anilor 1990, fiind modificată ulterior. Totuși, modul în care a fost proiectat imobilul ”nu permite respectarea tuturor circuitelor funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei, fiind necesare ample modificări care ţin de modul în care este structurată incinta spitalului”, a informat conducerea spitalului, printr-un comunicat.

15 paturi ATI

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu face parte din reţeaua unităţilor medicale destinate tratamentului persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19.

În ATI, unitatea noastră medicală are 15 paturi, în prezent aici sunt internaţi 3 pacienţi, unul dintre aceştia fiind ventilat mecanic.

Pacienții cu coronavirus internați la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt trataţi în Secţia de Boli Infecţioase, aici se află în prezent 20 de pacienţi, aceasta fiind şi capacitatea maximă a secţiei.

De asemenea, în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) mai sunt 15 persoane depistate pozitiv cu COVID-19, care aşteptă transferul către alte unităţi medicale din ţară.

În secţia ATI a Spitalului orăşenesc din Bolintin Vale, în medie, în ultimele zece zile şase persoane au avut nevoie de tratament medical de urgenţă.

În prezent, nu există pacienţi intubaţi. În cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului orăşenesc din Bolintin Vale pacienţii sunt ventilaţi cu tehnici neinvazive alternativ cu conectare la mască rezervor cu fluxuri mari. După reabilitare, trec pe secţie şi intră alţii din secţie pentru desturării sub 85%, pentru monitorizare cardio, reechilibrare ionică, metabolică sau hematologică transfuzional, după caz.

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu nu are autorizație de securitate la incendiu

În ceea ce priveşte autorizaţia pentru securitate la incendiu, din nefericire, cu toate demersurile făcute de către noi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Proiectată şi construită la începutul anilor 1990, clădirea principală în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost avut destinaţia iniţială de bloc materno – infantil, aceasta fiind modificată ulterior.

Modul în care a fost proiectată clădirea nu permite respectarea tuturor circuitelor funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei, fiind necesare ample modificări care ţin de modul în care este structurata incinta spitalului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi cadrele medicale asigură toţi pacienţii că sunt depuse toate eforturile pentru desfăşurarea actului medical în deplină siguranţă şi în cele mai bune condiţii..

Autorizație veche de 30 de ani

Incendiul care a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț – și care a dus la pierderea a 10 vieți omenești, alte 7 persoane fiind rănite – ridică numeroase semne de întrebare, nu numai în ceea ce privește cauzele tragediei, ci și atunci când se discută despre siguranța pacienților aflați în spitalele din România.

Specialiștii vorbesc acum despre o suprasolicitare a echipamentelor, în condiții de pandemie, însă realitatea este că România ”suferă” la acest capitol și – după tragedia de la ”Colectiv” – ne confruntăm, acum, cu un alt moment de coșmar.

”Toate clădirile din cadrul instituțiilor publice care acum fac obiectul autorizației care au fost construite înainte de anii 90 si a fost respectata legislația în vigoare de la acel moment. La spitalul județean, ca urmare a modificărilor făcute de la etajul 5 si 4, a fost făcută solicitarea prin certificatul de urbanism obținerea autorizației de securitate la incendiu de la ISU.

După terminarea lucrărilor efectuate la aceste etaje au fost obținute autorizatiile de securitate la incendiu de la ISU în anii 2015, respectiv 2016. Sunt în curs modernizări la secția de pediatrie unde exista documentație depusă. Spitalul nu avea nevoie sa fie obținută autorizatie de securitate la incendiu deoarece nu a suferit modificări fata de structura cu care a fost făcută la momentul respectiv”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Piatra Neamț, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU