Un primar vrea să dea Statul în judecată, după ce comuna pe care o conduce a fost băgată în carantină: „Populația a fost panicată. Măsura produce mai mult deranj și efecte negative”

Redactor:
Ana Matei
Un primar vrea să dea Statul în judecată, după ce comuna pe care o conduce a fost băgată în carantină: „Populația a fost panicată. Măsura produce mai mult deranj și efecte negative”
Primarul Cătălin Turturică

Primarul localității Bălilești spune că vrea să dea statul în judecată, după ce comuna pe care o conduce a fost carantinată. Edilul acuză că ordinul de carantinare a fost semnat în timpul nopții, iar la prima oră a dimineții jandarmii se aflau la ieșiea din localitate, ceea ce a provocat panică în rândul sătenilor.

Primarul consideră că nu era cazul carantiării, având în vedere că în comună sunt 20 de bolnavi de Covid și au început să apară în rândul lor teste negative.

Primarul spune că în momentul în care el a fost anunțat cu privire la carantinare, decizia fusese deja luată:

Decizia de carantinare a fost luată în timpul nopții și la ora 4 de dimineață, când s-a semnat ordinul, deja jandarmii erau la intrările din comună. Populația a fost surprinsă, a fost panică – așa se lucrează la noi. Am fost anunțat prin telefon la ora 9.00 să vin la prefectură pentru că este ceva important. M-am dus și toate cărțile erau făcute.

Au vorbit până la ora 11.00, au luat hotărârea, au trimis-o la București și domnul Arafat, în jurul orei 3-4, a semnat ordinul. Dar atât de repede s-au mișcat și totul a fost plănuit încât jandarmii erau la toate intrările la ora 4 dimineața”, a spus primarul Cătălin Turturică la Antena3.

Primar: M-am opus aseară măsurii de carantinare, pentru că nu era cazul

Primarul din Băilești spune că a vorbit deja cu un avocat pentru a da statul în judecată pentru modul în care a fost instituită carantinarea în localitate. Edilul Cătălin Turturică spune că s-a opus acestei măsuri de carantinare, impusă în comuna pe car eo conduce.

„M-am opus aseară măsurii de carantinare, pentru că nu era cazul. Produce mai multe deranj și efecte negative. Am avut 20 de cazuri de lunea trecută – jumătate în spital, jumătate acasă, sub monitorizarea DSP. Dacă mai așteptau, așa cum trebuia să mai aștepte, oamenii care sunt internați au avut forme ușoare și trebuiau să aștepte să facă testul. Azi am verificat și doi dintre ei aveau test negativ”, a menționat Turturică.

Ordinul de carantinare a fost semnat, vineri seara, pentru două localități din Argeș, acestea fiind considerate focare de infecție cu noul tip de coronavirus.

Inchide