USR și PLUS vor fuziona sâmbătă. Cum se va numi noua formațiune politică

Redactor:
Radu Cristian
USR și PLUS vor fuziona sâmbătă. Cum se va numi noua formațiune politică
USR și PLUS vor fuziona sâmbătă. Cum se va numi noua formațiune politică / Sursă foto: Facebook

Partidele USR și PLUS vor fuziona sâmbătă. „Liderii USR și PLUS se reunesc sâmbătă în cadrul unui congres comun extraordinar pentru a aproba protocolul de fuziune între cele două partide”, scrie într-un comunicat de presă, relatează Mediafax.

Noua formațiune se va numi USRPLUS

Potrivit unui comunicat, fuziunea se va produce sâmbătă, în cadrul unui congres comun extraordinar.

„Liderii USR și PLUS se reunesc sâmbătă în cadrul unui congres comun extraordinar pentru a aproba protocolul de fuziune între cele două partide. În prima parte a zilei de sâmbătă, fiecare partid are o ședință separată pentru adoptarea protocolului de fuziune, iar de la ora 15.00 începe congresul comun în care va avea loc votul final pentru aprobarea Protocolului de fuziune între USR și PLUS. ”, scrie într-un comunicat de presă transmis de cele două partide.

De asemenea, congresul USR va începe la ora 10.00 și se va transmite live pe Facebook discursul de deschidere a lui Dan Barna, iar convenția PLUS începe tot la ora 10.00 și se va transmite pe pagina de Facebook PLUS.

„Ulterior, are loc congresul comun USR PLUS, între orele 15.00 – 18.00, care va fi transmis integral pe pagina de Facebook a Alianței USR PLUS. Vor susține discursuri Dan Barna, președinte USR; Dacian Cioloș, președinte PLUS, precum și mai mulți candidați USR PLUS la alegerile locale. Toate cele 3 evenimente au loc online”, se mai arată în comunicat.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu, a explicat că fiecare partid își va vota protocolul de fuziune, aşa cum este prevăzut în statut.

„Vor fi două congrese. Fiecare partid va vota protocolul de fuziune, aşa cum este prevăzut în statut. Fiecare partid va face câte un congres separat, după care va avea loc unul comun. (…) Congresul se va desfăşura online, procesul de votare – online, pe o platformă electronică. Dezbaterile vor avea loc pe acea platformă: cu program, cu luări de cuvânt, cu voturi şi aşa mai departe, ca la orice congres, doar că va avea loc online, ţinând cont de condiţiile speciale în care ne desfăşurăm activitatea în perioada aceasta”, a explicat deputatul USR Ionuţ Moşteanu, potrivit Agerpres.

Cele două partide vor funcţiona ca un singur partid, având conducerile reunite la toate nivelurile

Deputatul a mai precizat că „după fuziune, cele două partide vor funcţiona ca un singur partid, USR PLUS, în care conducerile vor fi reunite, de la nivel central până la nivel local.”

„Cele două partide, după fuziune, vor funcţiona ca un singur partid, USR PLUS, în care conducerile vor fi reunite, de la nivel central până la nivel local. Asta ca perioadă de tranziţie, până ce protocolul va rămâne definitiv în Tribunal. După rămânerea definitivă la tribunal, va avea loc un congres în care vom alege noua conducere a partidului şi se va desfăşura aceeaşi procedură în fiecare filială judeţeană şi locală”, a mai spus Ionuț Moşteanu.

Potrivit acestuia, fuziunea nu re nicio legătură cu alegerile.

„Nu are nicio legătură cu alegerile, este finalizarea unui proces care durează de aproape doi ani de zile, de un an şi jumătate, de când am decis că mergem ca alianţă. Am mers ca alianţă la europarlamentare, la prezidenţiale, acum la locale şi, practic, e finalul unui proces natural în care două partide care împărtăşesc acelaşi ADN, aceeaşi tipologie de oameni, cu aceleaşi obiective, vin împreună şi formează un partid mai mare”, a mai adăugat acesta.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
Ce fac polonezele în dormitor și cum reușesc să țină bărbații lângă ele. Tactica lor...
Mircea Radu implicat într-un SCANDAL DE PROPORȚII! Acuzații extrem de grave
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Chinezii, un nou pericol pentru omenire! Construcțiile care ne pot distruge planeta
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
Ce fac polonezele în dormitor și cum reușesc să țină bărbații lângă ele. Tactica lor...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Cum își tratează Vulpița copilul, acum că a ajuns acasă. TOTUL E IEȘIT LA IVEALĂ
Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide