Orban, după validarea candidaților PNL și USR PLUS pentru Capitală: „Bătaia de joc la adresa bucureștenilor trebuie să ia sfârșit”

Redactor:
Madalina Prundea

Liderii PNL, USR și PLUS au prezentat, sâmbătă, proiectul pentru București la alegerile locale din septembrie, după ce conducerea PNL a validat înțelegerea unei colaborări cu USR PLUS și susținerea unor candidați comuni. Independentul Nicor Dan, susținut de cele trei formațiuni pentru funcția de Primar General, a trecut în revistă viziunea sa despre dezvoltarea Capitalei.

PNL, USR și PLUS vor avea candidați comuni la alegerile locale pentru Primăria Municipiului București și primăriile de sector, iar liderii celor trei formațiuni au susținut, sâmbătă, principalele obiective ale acestui proiect. Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie, conform calendarului asumat în Parlament, iar campania electorală urmează să debuteze în 28 august. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță, tot sâmbătă, că a fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerile locale.

„Astăzi avem de dat o veste bună pentru bucureșteni: Drepta modernă, proeuropeană, s-a unit într-un proiect comun pentru București. După săptămâni de dicuții, de analize, de evaluări, partenerii din USR-PLUS împreună cu noi, cei din Partidul Național Liberal, am hotărât că putem să oferim un viitor mai bun pentru București și o viață de calitate mai bună pentru fiecare bucureștean”, a declarat președintele PNL.

„Proiectul care ne-a unit este un proiect care trebuie să pună capăt modului lipsit de profesionalism, modului lipsit de interes și de dedicare față de interesul bucureșteanului, modului dezastruos în care a fost guvernat Bucureștiul. Bătaia de joc la adresa bucureștenilor trebuie să ia sfârșit. Bucureștiul trebuie guvernat de oameni care iubesc Bucureștiul, de oameni capabili, de oameni cinstiți, de oameni dedicați servirii interesului public, de oameni care au capacitatea de a oferi cele mai bune soluții pentru servicii de calitate, pentru o viață mai bună în București”, a spus Ludovic Orban.

Orban: „ Nicușor Dan este un om care cunoaște în amănunt și în profunzime problemele Bucureștiului”

Liderul liberal a anunțat decizia de a susține candidați comuni și l-a elogiat pe Nicușor Dan, susținut pentru fotoliul de Primar General.

„Astăzi am decis în forurile statutare că vom prezenta candidați comuni pentru București, candidat la Primăria Capitalei și candidați la primăriile de sector. Împreună am luat decizia de a susține canddiatura lui Nicușor Dan pentru funcția de Primar General. Nicușor Dan este un om care iubește Bucureștiul, un om care cunoaște în amănunt și în profunzime problemele Bucureștiului, un om care se pregătește să pun în practică soluțiile de îmbunătățire a vieților bucureștenilor de o lungă perioadă de timp, un om care, odată ajuns la primărie, imediat va începe procesul de modernizare a Bucureștiului, procesul de rezolvare a tuturor problemelor majore ale Bucureștiului, care până în prezent nu au fost rezolvate”, a afirmat Ludovic Orban.

„Prezența mea aici este și un argument pentru o cooperare loială între Primarul General al Capitalei, primarii de sector și Guvernul României. Administrația Bucureștiului are nevoie de susținerea Guvernului pentru toate proiectele care trebuie să îmbunătățească viața bucureștenilor, de la extinderea metroului, realizarea autostrăzii de centrură a Bucureștiului, pentru a scoate traficul de tranzit din București, renovarea clădirilor emblematice ale Bucureștiului, cum e clădirea Universității, clădirea ASE și toate celelalte frumuseți arhitectornice ale Bucureștiului”, a completat Orban.

„Prezența mea aici e o garanție a faptului că echipa USR PLUS și PNL din adminsitrația locală a Bucureștiului va avea un partener care iubește la fel de mult Bucureștiul și care este gata să demareze sau să finalizeze toate proiectele vitale pentru București”, a declarat liderul PNL.

Dan Barna: „Avem alternativa să scoatem la propriu PSD-ul din București”

Președintele USR, Dan Barna, a declarat că aceasta este o zi istorică, la propriu, pentru Capitala României.

„În 23 februarie am pus pe Facebook o fotografie cu Nicușor Vlad și Vlad Voiculescu la mine acasă, în care încercam să îi conving ce grozav ar fi ca bucureștenii să poată să aleagă echipa Nicușor Dan – Vlad Voiculescu. Iată, astăzi, după niște luni de zile, alături de PNL, de USR PLUS, alături de ei, propunem acest proiect Bucureștiului și sunt convins că această opțiune reală, credibilă, competentă, profesionistă va convinge locuitrii acestui oraș că este într-adevăr și timpul, și momentul și avem și alternativa să scoatem la propriu PSD-ul din București, pentru că cine nu susține acum această unitate a Dreptei, cine nu susține echipa Nicușor Dan – Vlad Voiculescu și ceilalți primari de sector pe care vi-I propunem astăzi o susține de fapt pe Gabriela Firea. Aceasta va fi opțiunea electorală reală pentru alegerile pe București”, a spus Dan Barna.

„Nu mai e o soluție de avarie, de o opțiune aleasă la întâmplare dintr-un rău mai mic sau mijlociu, pur și simplu astăzi și de astăzi, Bucureștiul are opțiunea unui primar și are opțiunea unei echipe la nivelul primăriilor de sector, care într-adevăr să îndrepte acest oraș spre ceea ce înseamnă o capitală europeană și nu o capitală în care mașinile de salubrizare sunt folosite la conferințe de presă”, a completat Dan Barna.

Liderul USR a precizat că nu s-a ajuns ușor la acest acord, iar toate partidele au făcut sacrifici pentru acest proiect.

Dragoș Tudorache: Este un moment de responsabilitate față de electoratul din București

„Momentul politic pe cate îl marcăm astăzi este în primul rând un moment politic despre responsabilitate. O responsabilitate pe care noi, la PLUS, membrii și simpatizanții noștri simțim că o avem față de electoratul din București. Lor le datorăm unitatea formațiunilor politice care au forța și capacitatea să scoată PSD din administrația Bucureștiului, de la adminstrația Primăriei Generale a Municipiului București și din toate primăriile de sector”, a afirmat președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache.

În plus, Tudorache a precizat că decizia anunțată are la bază principii de bună guvernare în administrația locală, ne este despre oameni și funcții, ci despre transparență, „despre un mod de a guverna Bucureștiul pe care bucureștenii nu l-au cunoscut niciodată până acum”.

În al treilea rând, momentul este oameni și soluții, a spus el. „Avem cea mai bună echipă de primari pentu sector, în avem pe Nicușor Dan, pe Vlad Voiculescu, și în spatele lor avem soluții punctuale pentru toate problemele Bucureștiului”, a conchis Dragoș Tudorache.

Nicușor Dan: „Noul București este orașul în care te miști mai bine, în care respiri mai bine, în care câștigi mai bine”

„Vreau să mulțumesc PNL, USR și PLUS pentru susținerea candidaturii mele la Primăria Capitalei, care devine azi oficială. Sunt bucuror că cele trei partide, după discuții, au ajuns să aibă o listă comună de candidați la primăriile de sector, sunt oameni serioși, pe care îi cunosc și în care am încredere”, a spus Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan.

„În politică, cel mai important este să asculți ce vor oamenii pe care tu vrei să îi reprezinți. Și există în București o mare majoritate de oameni care spun că orașul se îndreaptă într-o direcție greșită și care spun: Uniți-vă, salvați-ne de PSD! Și nu a fost o decizie ușoară pentru organizațiile celor trei partide să susțină un independent și să susțină candidații altor partide, renunțănd la candidaturile propriilor lor membri. Pentru asta vreau să felicit organizațiile celor trei partide, pentru că au înțeles miza mai mare pentru București și au luat această decizie dificilă. Vreau să rog susținătorii celor trei partide să ia exemplul organizațiilor de partid, să treacă peste asperitățile inerente luptei politice și să creadă în proiectul mare cu care venim azi în fașa dumneavoastră”, a declarat candidatul pentru PMB.

„Proiectul mare construirea noului București. Noul București este orașul în care te miști mai bine, în care respiri mai bine, în care câștigi mai bine. Noul București este orașul în care vom face mari lucrări de infrastrutură pentru transport, în care vom creea spații verzi și se va putea respira mai bine, în care vom absorbi fonduri europene consistente, în care vom creea infrastructură nouă pentru sînătate și pentru educație, în care vom creea o economie dinamică pentru locuri de muncă mai bine plătite”, a detaliat Nicușor Dan.

„Noul București va fi un oraș prietenos cu bucureștenii, prietenos cu mame și cu copii, prietenos cu persoane în vârstă, prietenos cu persoanele cu handicap, cu bicicliștii, cu pietonii, cu conducătorii auto. Noul București înseamnă o administrație care să fie și cinstită, și modernă, și profesionistă. Noul București înseamnă o administrație pentru care bucureșteanu este partener, în care oamenii de afaceri sunt parteneri, în care salariații sunt parteneri, în care elevii și studenții sunt parteneri”, a adăugat candidatului pentru fotoliu de Primar General.

„În rezumat, proiectul pe care vi-l propunem azi, noiș București, înseamnă acel oraș pe care bucureștenii îl merită și îi invit pe toți bucureștenii să participe la acest proiect de construcție împreună cu noi”, a conchis Nicușor Dan.

 

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Klaus Iohannis A SEMNAT. Moment istoric pentru România
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Avertisment de la ANM! VREMEA se schimbă radical! Unde se anunță ploi însemnate cantitativ
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide