1 DECEMBRIE. Mesajele românilor de succes pentru țara lor. „La mulți ani, România! Sunt mândru să te reprezint”

1 DECEMBRIE. Mesajele românilor de succes pentru țara lor. „La mulți ani, România! Sunt mândru să te reprezint
Publicat: 01/12/2014, 17:58

Câțiva români plecați în Frankfurt au sărbătorit Ziua Națională cântând imnul țării și fluturând tricolorul în centrul orașului german. Români și moldoveni, adunați în Frankfurt, au transmis un mesaj românilor de peste tot: să se unească.

„Aici în diaspora, în străinătate, avem noroc că Prutul nu ne desparte. Suntem împreună atât cei din stânga, cât și cei din dreapta Prutului și sper să dăm un exemplu demn să inspirăm și pe cei de acasă. Să se unească așa cum au făcut germanii în 1990. Ne-am adunat aici să ne exprimăm din nou dorința de a fi din nou uniți, să fim împreună și pentru asta le spunem și celor de acasă, să se unească așa cum am făcut-o și noi”, au transmis ei.

Printre ei s-a aflat și Mgdalena Bălan, care lucrează ca profesor de sprijin în Frankfurt. „Și noi suntem români și poate mai patrioți decât cei ce se bat cu pumnii în piept pe la televizor sau microfoane. Și noi iubim România și îi vrem binele mai mult decât mulți alții care se hrănesc din ea. Și noi ca și voi am copilărit, am crescut și am fost educați acolo și pentru noi e casă părintească. Și noi, poate mai mult ca voi, răspândim valorile românești. Și noi, poate mai mult ca voi, vibrăm la imnul românesc…

Noi toți, oriunde ne-am afla, putem fi uniți cu voi. România nu este doar întinderea de pământ dintre granițe, din România fac parte toți cei care se numesc români și simt românește. Voi, nu mai priviți pasivi la ce se întâmplă și noi o să vă susținem. Nu-i mai lăsați să vă trateze ca pe niște orfani, bucurându-vă de ziua de azi și lăsându-i să vă ia dreptul de a visa la viitor. Aflați-vă adevăratele valori, căutați în istorie, istoria se repetă. Ei știu bine asta și știu cum să profite. Până atunci să auzim numai de bine. La mulți ani, române!”, le-a transmis ea conaționalilor săi.

Scrisoare impresionantă de la Bruxelles

Manifestări în cinstea României au avut loc și la Paris, unde românii s-au adunat de 1 Decembrie la Place du Trocadéro, pentru a sărbători, de la mii de kilometri distanță, Ziua Națională. Și-au strâns mâinile, și-au urat unii altora La mulți ani!, au cântat imnul și, împreună, s-au prins în „Hora Unirii”. Cristina Chiș, o româncă stabilită la Paris a transmis și ea un mesaj tuturor românilor. „1 Decembrie ar simboliza unirea românilor din 1918. Au trecut aproape 100 de ani de atunci – haideți să ne mai unim o dată! Să ne unim forțele pentru a transforma împreună România de azi în România pe care ne-o dorim. Am văzut cu toții că doar uniți am putut învinge! Să nu așteptăm următoarea nenorocire ca să o facem. Haideți să ne unim pentru România!”.

O scrisoare impresionantă a venit de la Ramona Strugariu, o româncă stabilită la Bruxelles. „M-am gândit mult și cred că, de fapt, noi n-am stat lipiți de cabinele secțiilor de vot, n-am ieșit în stradă ca să te luăm înapoi. Unde să te luăm? Tu ești bine acolo unde ești, cu munții și marea ta, cu oamenii tăi liberi și frumoși, care știu să lupte pentru valori și care au învățat despre tine mai mult decât cei care vorbesc în numele tău, fără să te cunoască. Nu, noi am stat precum nebunii în ploaie și frig ca să ne iei tu înapoi. Ca noi, sau măcar copiii noștri, să se poată întoarce acasă. Acasă așa cum numai noi știm că poți tu să fii”, a scris ea.

Și tineri aflați la Londra și-au arătat prețuirea față de România. Printre ei, studentul Florin Creangă, care a scris: „Am demonstrat încă o dată că românii sunt uniți și sunt mândri de asta”

Pianistul care a cântat imnul României la Amsterdam

Un tânăr pianist român aflat la Amsterdam a arătat că se gândește la țara lui într-un fel cu totul special. Ajuns în gara din Amsterdam, acesta s-a așezat la un pian public și a cântat imnul național al României. Pe tot parcursul cântecului, olandezii și turiștii aflați la fața locului l-au „acompaniat” cu aplauze. Filmulețul a fost postat duminică, pe Facebook, chiar de tânărul Valentin Astănculesei.

„Pentru că se apropie 1 decembrie și pentru că mă bucur de lucrurile petrecute în România în ultimele săptămâni și pentru că în gara din Amsterdam am găsit un pian, am cântat imnul împreună cu câțiva olandezi care s-au oprit din drum și m-au acompaniat”, a scris tânărul pianist.

Regizorul Matei Dima: „La mulți ani, România! Sunt mândru să te reprezint”

Aflat la mii de kilometri de țară, regizorul Matei Dima, stabilit în Los Angeles, a transmis mesajul său României, cu ocazia Zilei Naționale de 1 decembrie. Românul în vârstă de 27 de ani a vorbit și despre motivele pentru care iubește România. „Avem cea mai bună mâncare din lume și cele mai frumoase femei. Ce să vrei mai mult de atât. România în care m-aș întoarce nu trebuie să arate foarte diferit, dar oamenii din ea, poate, un pic mai de treabă. Cu ocazia zilei de 1 decembrie îți urez: La mulți ani, România! Sunt mândru să te reprezint”, a spus Matei Dima.

Inna: „Am fost extrem de mândră când am primit pe scenă tricolorul”

Cântăreața Inna a vorbit și ea, pentru Gândul, despre mândria de a fi român. „Îi salut pe toți cei din afara României, românii de peste hotare, că mă sprijină și că-mi ascultă muzica și că sunt mereu pozitivi atunci când îi invit la concertele mele. Vreau să știti că v-am văzut de fiecare dată și am fost extrem de mândră când am primit pe scenă tricolorul. Sunt foarte emoționată și mă bucur foarte tare că pot să vă transmit acest mesaj! Vă iubesc! Eu sunt mândră că sunt româncă!”.

„La mulți ani, România, oriunde ai fi”, a spus, într-un clip video, și cântăreața Alexandra Stan.

La rândul său, Antonia crede că românii au toate motivele să zâmbească.„1 Decembrie este o sărbătoare, ziua în care ne aducem aminte că avem toate motivele din lume să zâmbim și mai mult. Te iubesc, România!”, a transmis cântăreața.

Regizorul Edward Aninaru, i-a urat, la rândul său, României „La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. „Vreau să transmit gândurile mele bune alături de speranța că totul va intra în normalitate, că românii vor zâmbi mai mult și vor avea parte de cât mai multă liniște, pentru că merităm asta. La mulți ani!”, a spus acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?