150 de români, blocați pe aeroportul din Liverpool din cauza uraganului Ophelia

150 de români, blocați pe aeroportul din Liverpool din cauza uraganului Ophelia
Publicat: 17/10/2017, 09:53
Actualizat: 26/03/2019, 00:28

Directorul Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a declarat că avionul Wizz Air a efectuat mai întâi cursa Craiova-Liveerpool, dar, din cauza vremii severe, a aterizat la Doncaster.

Atunci, comandantul aeronavei a decis să se întoarcă la Craiova, aflându-se în imposibilitatea de a mai lua oamenii care îl așteptau la Liverpool.

„Azi-noapte, din cauza furtunii, avionul a aterizat nu pe Aeroportul Liverpool, ci la Doncaster. A lăsat pasagerii acolo și a venit înapoi la Craiova gol, deci nu a mai făcut cursa Liverpool-Craiova. A aterizat la Craiova, în jurul orei 3.00″, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mircea Dumitru.

El a adăugat că în astfel de cazuri, doar comandantul aeronavei poate lua decizii: „Numai comandantul aeronavei poate să ia o astfel de decizie. Este singurul care poate să decidă ce face, dacă își continuă zborul, dacă aterizează în altă parte și așa mai departe. Înțeleg de la ei că au fost destul de urâte condițiile meteo în zonă”, a mai spus Dumitru.

„Zborul Wizz Air W6 3983 de la Craiova la Liverpool din data de 16 octombrie a fost direcționat către aeroportul din Doncaster Sheffield din cauza condițiilor meteo nefavorabile de la Liverpool. În consecință, zborul Wizz Air W6 3984 de la Liverpool spre Craiova a fost anulat. Tuturor pasagerilor li s-au oferit posibilitatea reprogrmarii gratuit pe zboruri alternative WIZZ, rambursare completă, cazare sau decontarea altor costuri cauzate de întârziere în concordanță cu politică Wizz Air și reglementările UE”, conform reprezentanților Wizz Air.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase