150 de transportatori din Suceava merg la BRUXELLES pentru a protesta în fața Parlamentului European, nemulțumiți de Pachetul de MOBILITATE I

Redactor:
Raluca Lazaroi
150 de transportatori din Suceava merg la BRUXELLES pentru a protesta în fața Parlamentului European, nemulțumiți de Pachetul de MOBILITATE I
Un număr de 148 de transportatori din Bucovina au au plecat, joi dimineața, cu o cursă aeriană specială, de la Suceava la Bruxelles, la un protest organizat la Parlamentul European, alături de transportatori de marfă din mai multe state, nemulțumiți de „Pachetul de Mobilitate I".

Cei 148 de oameni de afaceri din Suceava, membri ai Asociației Transportatorilor de Mărfuri „Bucovina” au plecat, joi dimineața, cu o cursă aeriană specială la Bruxelles pentru a protesta la Parlamentul European împotriva „Pachetului Mobilitate 1” care cuprinde o serie de modificări legistative importante, care va dezavantaja transportatorii români.

Oamenii de afaceri din Suceava au închiriat un avion care va face joi două curse speciale de la Suceava la Bruxelles și retur, acesta fiind sigura modalitate prin care transportatorii să poată ajunge în capitala Belgiei.

„De la Suceava nu sunt curse că Bruxelles, nici măcar către acea parte de Europă și atunci aceasta a fost varianta pe care am ales-o. Noi facem de aici 12 ore pentru a ieși din țară și să mergem cu mașinile ne-ar fi luat o săptămână. Plecăm 148 de oameni pentru că atâta este capacitatea avionului, mai sunt și persoane plecate cu mașina mică, toți sunt administratori de firmă. Protestul va dura până la ora 13.00. Mergem să ne cerem drepturile de cetățeni europeni, ca firme din Uniunea care mai există. Suntem nemulțumiți de o parte dintre prevederile pactului, sunt trei puncte care sunt strict protecționiste”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Alin Crețu, președintele Asociației Transportatorilor de Mărfuri „Bucovina”.

 

Protestul de la Bruxelles este îndreptat împotriva „Pachetului Mobilitate 1” care prevedere un set de reglementări legislative de modificare a transporturilor la nivel european, dar care îi dezavantajează transportatorii români.

Pachetul Mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeană pe 31 mai 2017 și cuprinde propuneri importante de modificare a legislației europene în domeniul transporturilor rutiere, precum: propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detașării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere și de odihnă ai șoferilor profesionișt; propunerea de modificare a Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie și a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piața de transport rutier de marfă.

Parlamentul European urmează să decidă, joi, adoptarea acestui document, motiv pentru care asociațiile patronale ale transportatorilor de marfă din țările est-europene afectate de măsurile conținute de Pachetul Mobilitate 1 au solicitat autorizarea unei acțiuni de protest.

Inchide