20 de persoane, printre care jurnalistul Alex Căutiș și solistul Iris, Rafael, protestează la poarta Palatului Cotroceni

20 de persoane, printre care jurnalistul Alex Căutiș și solistul Iris, Rafael, protestează la poarta Palatului Cotroceni
Publicat: 06/11/2015, 14:38
Actualizat: 06/11/2015, 16:43

Alexandru Căutiș este unul dintre protestatarii din Piața Universității care nu a fost invitat la consultările de la Cotroceni. El s-a arătat nemulțumit de felul în care Administrația Prezidențială a întocmit lista participanților la consultări.

„Sunt aici doar ONG-uri clasice, niciunul dintre acești oameni nu a stat în Piața Universității”, a susținut Alexandru Căutiș.

Rafael, solistul trupei Iris, a venit la Palatul Cotroceni, deși a declarat că nu vrea să participe la consultări și a transmis faptul că protestatarii din Piața Universității au stabilit joi seară că nu vor avea niciun reprezentant la consultările de la Cotroceni.

Rafael a îmbrâncit un reprezentant al unui ONG care a venit la Cotroceni spunând că reprezintă protestatarii din Piața Universității, solistul acuzându-l pe acesta că nu a luat parte la protest și că a venit la Cotroceni doar să vorbească în numele său.

Oamenii care au venit să vorbească cu președintele Iohannis și nu s-au regăsit pe lista invitaților au afirmat că au tot sunat în cursul acestei zile la Palatul Cotroceni să li se spună dacă lista s-a întocmit, care sunt participanții și care au fost criteriile pe baza cărora s-au formulat invitațiile la consultații.

Oamenii au fost nemulțumiți că nimeni din Administrația Prezidențială nu le-a răspuns, iar cei care au reușit să intre în contact cu funcționarii de la Cotroceni au fost dezamăgiți de faptul că nimeni nu a putut să le spună ce se întâmplă comunicându-le că nu au aceste informații și nu știu nimic despre acest proces de selecție.

„În România lucrului bine făcut nimeni nu știe ce se întâmplă”, spun doi bărbați care au venit la Palatul Cotroceni purtând haine tradiționale. Cei doi sunt de asemenea autorii protestului generat de construirea moescheei în centrul Bucureștiului și tot ei sunt aceia care au mers cu urechi de Micky Mouse la Palatul Victoria.

Majoritatea protestatarilor neinvitați au arătat că au transmis Administrației Prezidențiale cereri de participare la aceste consultări și au oferit chiar și numerele de înregistrare pe care le-au primit.

O parte dintre ei spun că nu vor pleca de aici până nu vor fi primiți de președintele Iohannis.

Printre aceștia solistul trupei Iris a spus că va rămâne la Palatul Cotroceni și își propune să nu-i mai lase să intre la consultări pe aceia care nu au participat la protestele din Piața Universității, Rafael purta la gât un steag al României și avea în mână o portavoce și a îmbrâncit oamenii, jandarmii atrăgându-i atenția.

Protestatarii care așteaptă să intre la consultări și care nu se regăsesc pe lista oficială acuză politizarea consultărilor dar și încercarea președintelui Iohannis de a mima un interes pentru vocea societății civile.

Nicușor Dan unul dintre cei care se află pe lista oficială a invitaților a declarat că va propune ca la Palatul Cotroceni să se facă o tribună și orice om care își va dori să ia cuvântul să-i transmită președintelui Iohannis într-un interval de trei minute care sunt doleanțele sale.

Nicușor Dan a mai spus că toate opiniile care vor fi formulate de la tribună ar trebui să fie sintetizate și abia ulterior președintele să ia o decizie.

Unii dintre protestatari au pancarte și bannere cu mesajul ” Strada este poporul liber, nu ONG-urile plătite de Soros”, „Strada nu are lideri, liderii sunt cei care au fost în stradă” sau „Democrația este o minciună”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău:...
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
„În loc să facem nuntă, facem înmormântare”. Imagini dureroase de la înmormântarea Monicăi, tânăra de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
EL e noul IUBIT al Simonei Halep! A invitat-o în oraș
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
„Poarta către Lumea de Dincolo” din Siberia a început să se despice
×