300 de elevi au PROTESTAT la un liceu din Timișoara pentru că nu au voie să iasă din școală în PAUZE

300 de elevi au PROTESTAT la un liceu din Timișoara pentru că nu au voie să iasă din școală în PAUZE
Publicat: 18/10/2018, 15:40

Protestul la care au participat aproape 300 de elevi înscriși la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara s-a desfășurat timp de aproximativ 20 de minute. Liceenii s-au adunat în curtea școlii, iar apoi au mutat acțiunea de protest în fața cancelariei, scandând minute în șir „Vrem schimbare”,transmite corespondentul Mediafax.

Antonia Pup, elevă în cadrul Liceului Pedagogic din Timișoara și membră în Consiliul Județean al Elevilor Timiș, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că liceenii sunt nemulțumiți de faptul că, începând cu noul an școlar, nu mai au voie să părăsească unitatea de învățământ în timpul pauzelor. Decizia a fost luată de noul director al Liceului Pedagogic din Timișoara, iar elevii se plâng de faptul că nu au fost consultați.

„Protestul s-a fundamentat pe faptul că noua conducere a Liceului Pedagogic, care este de anul acesta, nu pune deloc preț pe prevederile care sunt stipulate în statutul elevilor, un act normativ aprobat de Ministerul Educației. Drepturile și obligațiile elevului nu sunt deloc fructificate în noul ordin de funcționare interioară al școlii, care a fost realizat fără consultarea elevilor. Nu mai suntem lăsați să părăsim școala în pauze. Elevii de 18 ani trebuie să facă o cerere pentru a putea ieși doar în pauza mare. Nu avem de unde să ne cumpărăm mâncare din incinta școlii, iar elevii sar gardul ca să își cumpere de mâncare”, a afirmat Antonia Pup.

Pe de altă parte, directorul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, Olimpia Cirimpei, a declarat, corespondentului Mediafax, că decizia a fost luată pentru siguranța elevilor.

„S-a ajuns la această regulă pentru siguranța elevilor. Cei de 18 ani au voie să iasă cu acordul părinților și cu cerere scrisă. Regulamentul de ordine interioară va fi rediscutat, tocmai pentru că ei n-au venit înspre noi cu un punct de vedere, cu o contraofertă. În anii precedenți au avut voie să plece și era un haos generalizat, intrau, ieșeau când voiau pe bilete de voie. Pentru siguranța lor am luat această decizie, pentru a-i asigura pe părinți că atât timp cât sunt la școală, le este asigurată siguranța. Nu am făcut decât să venim în sprijinul părinților și al elevilor. Ei sunt minori și nu apreciază ca majorii pericolele la care pot fi expuși în societate. Este o măsură normală în orice școală. A fost un butic în incinta școlii, dar s-a desființat încă de anul trecut, pentru că nu am primit aprobarea pentru schimbarea de destinație a spațiului. Și atunci am rugat părinții, copiii să vină cu pachețel de acasă, pentru că nu avem cum să funcționăm ilegal”, a afirmat Olimpia Cirimpei.

Foto: Captură