3.500 de persoane au cerut demisia lui Grindeanu, Dragnea și Tăriceanu, la Cluj și Timișoara

3.500 de persoane au cerut demisia lui Grindeanu, Dragnea și Tăriceanu, la Cluj și Timișoara
Publicat: 20/02/2017, 00:02

Cluj

Participanții la protest s-au adunat, duminică seara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore dar și steaguri ale UE, precum și pancarte cu mesaje precum „Demisia”, „Suntem cu ochii pe voi”, „Dragnea – Iordache – Grindeanu – PSD – ALDE – grup infracțional organizat”, „27 de ani de corupție. Cât mai rezistăm?” sau „Nicio țară civilizată nu are miniștri atât de proști ca ai noștri”. E

Ei au scandat „Ziua muncim, noaptea vă păzim”, „Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu”, „Hoții” și „Rezistăm”.

Unul dintre participanți a declarat că a ieșit să protesteze pentru că politicienii aflați la guvernare nu l-au convins de bunele lor intenții.

„Trebuia să obținem mult mai mult pentru ce s-a întâmplat cu OUG 13. Aș fi vrut să văd demisia lui Grindeanu, a lui Tăriceanu și Dragnea, și asta cerem în continuare. Nu mai avem încredere în ei”, a spus acesta.

La protestul de la Cluj-Napoca a fost prezent și deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, care a declarat că a ieșit în Piața Unirii din disperare față de situația din sistemul de sănătate din România.

„Ceea ce face PSD în sănătate este război fulger, au anulat o parte din reformele începute de Vlad Voiculescu și pregătesc un nou tăvălug. Mor oamenii cu zile în spitale, spitalele sunt focare de infecție, nu mai există un medicament pentru epilepsie, iar Ministerul Sănătății nu a avut nici o reacție, bugetul de investiții al Ministerului Sănătății a scăzut cu 44%”, a spus Ungureanu.

Un alt protestatar a afirmat că propune înlocuirea mesajului #Rezist cu #Luptăm, pentru că s-a săturat doar să reziste în timp ce guvernaților nu le pasă de proteste.

Protestatarii au pornit într-un marș spre cartierul Mărăști, urmând să se întoarcă în Piața Unirii.

În jurul amiezii, tot în Piața Unirii din Cluj-Napoca circa 15 părinți cu copii au organizat un protest de educație pentru noua generație, nemulțumiți de criticile aduse pentru faptul că și-au adus copiii la proteste.

Timișoara

Aproximativ 500 de timișoreni s-au adunat, duminică seara, în Piața Victoriei pentru a protesta față de Guvernul Grindeanu și față de liderului PSD, Liviu Dragnea.

Oamenii au purtat steagul Romaniei și pancarte cu mesaje precum: „N-am nimic cu PSD, dar nu vreau corupție”, „PSD – Partidul Scamatorilor și Diversioniștilor” sau „Dreptate, nu politicieni corupți în libertate”.

De asemenea, o parte din protestatari au venit însoțiți de copii și au banderole cu mesajul „#rezist”.

Manifestanții au cerut demisia lui Liviu Dragnea.

De asemenea, ei au scandat „Nu cedăm, rezistăm” și sar pentru a se încălzi.

Celor prezenți în centrul Timișoarei li s-a oferit ceai fierbinte gratuit.