8 ȘTIRI DE LA 8. Mărturia tulburătoare a unui medic oncolog, infectat cu coronavirus: „Tratamentul depășește orice schemă de chimioterapie. E înfiorător”

8 ȘTIRI DE LA 8. Mărturia tulburătoare a unui medic oncolog, infectat cu coronavirus: „Tratamentul depășește orice schemă de chimioterapie. E înfiorător”
8 ȘTIRI DE LA 8. Mărturia tulburătoare a unui medic oncolog, infectat cu coronavirus: „Tratamentul depășește orice schemă de chimioterapie. E înfiorător”/ Sursă foto: Shutterstock / caracter ilustrativ
Publicat: 19/07/2020, 08:13
Actualizat: 06/04/2021, 18:52

Crina Călinescu, medic oncolog, a fost infectată cu coronavirus. Deși a avut o formă ușoară a bolii și încă este în proces de recuperare, medicul atrage atenția și spune că nu a mai întâlnit o altă boală asemănătoare: „Rămâi totuși cu o grămadă de sechele, cu o stare de atenție destul de serioară”, povestește medicul pentru Observator News.

Deși e medic oncolog, femeia spune că tratamentul pentru Covid-19 este unul foarte dur și chiar depășește orice schemă de chimioterapie.

„Tratamentul este foarte dur. Eu sunt medic oncoloc, ca lumea să înțeleagă că știu ce înseamnă afecțiunile severe. Trebuie să recunosc că aceasta afecțiune, SARS-COV-2, din punctul meu de vedere depășește orice am văzut până acum. La o jumătate de ora după ce ai înghițit tratamentul, apar toate efectele secundare: arsuri, grețuri, diaree, este înfiorător, depășește orice schemă de chimioterapie”, a declarat Crina Călinescu pentru Observator News.

Medicul a povestit în continuare că, în perioada în care a avut virusul, făcea eforturi mari să mănânce deoarece îi dispăruse pofta de mâncare. „Ai senzația că mănânci hârtie pur și simplu. mi-am dat seama treptat că trebuie să mă hidratez constant și să mănânc forțat pentru a rezista”, a mai spus ea.

Imaginea pandemiei în România: coadă de ambulanțe SMURD în curte la ”Matei Balș”

O imagine care descrie pandemia de coronavirus a fost surprinsă, sâmbătă după-amiază, în curtea Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, spital din prima linie COVID-19. Fotografia a fost publicată pe rețelele sociale de o asistentă a spitalului.

Un incendiu a cuprins, sâmbătă dimineaţa, Catedrala gotică Saint-Pierre-et-Saint-Paul, care datează din secolul al XV-lea și este situată în centrul oraşului Nantes, a anunţat Serviciul de pompieri din departamentul Loire-Atlantique (vestul Franţei), citat de Agerpres. Focul a spart vitraliile catedralei şi a distrus marea orgă a clădirii.

Autoritățile franceze vorbesc despre o mână criminală, în cazul incendiului de la Catedrala din Nantes

Un incendiu a cuprins, sâmbătă dimineaţa, Catedrala gotică Saint-Pierre-et-Saint-Paul, care datează din secolul al XV-lea și este situată în centrul oraşului Nantes, a anunţat Serviciul de pompieri din departamentul Loire-Atlantique (vestul Franţei), citat de Agerpres. Focul a spart vitraliile catedralei şi a distrus marea orgă a clădirii.

Un pacient din Timișoara, infectat cu Covid-19, a murit la ATI după ce a refuzat tratamentul. Managerul spitalului: „Spunea că facem experimente pe el”

Un pacient din Timișoara, infectat cu coronavirus, a murit sâmbătă la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” după ce a refuzat tratamentul.

Bărbatul, în vârstă de 50 ani, a ajuns în urmă cu o săptămână la spital, cu o formă medie a bolii și le-a spus medicilor că nu vrea să i se administreze Remdesivir, pe motiv că nu dorește să fie „cobai pentru experimente”.

Claudiu Stănășel, românul cu cea mai rapidă ascensiune în topul administrației italiene, detalii exclusive despre lupta cu pandemia

În vara anului trecut, când presa italiană anunța victoria în alegeri a tânărului politician de origine română Claudiu Stănăşel: cel mai tânăr consilier local din Italia (24 de ani) și, ulterior, Vicepreședinte al Consiliului Comunal din Prato, era imposibil de anticipat uriașa răspundere pe care urma să și-o asume în gestionarea administrativă a crizei de proporții declanșate de pandemie.

Franţa ia în calcul să reînchidă granița cu Spania

Premierul Franței, Jean Castex, nu a exclus o nouă suspendare a funcționării frontierei Franței cu Spania. Această decizie este luată în calcul din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 în Catalonia. Premierul a vorbit despre această posibilitate în timpul unei vizite în departamentul Pyrénées-Orientales (sud-vest), frontalier cu ţara iberică, relatează ziarul L’Independant.

Ludovic Orban: De săptămâna viitoare unitatea modulară de la Elias poate să primească pacienți

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, că de la începutul săptămânii viitoare speră ca spitalul modular construit de Asociația Dăruiește Viață să poată primi pacienți.

Premierul a declarat că spitalul modular are 38 de paturi. De asemenea, acesta a mai spus că există și 10 paturi pentru oameni care sunt infectați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Alex şi-a investit toate economiile într-un proiect unic în lume. A vândut kurtos pe Transalpina...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
China a lansat o misiune istorică pe fața nevăzută a Lunii