8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cum se organizează școala în scenariul roșu după ce ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății a fost modificat

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cum se organizează școala în scenariul roșu după ce ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății a fost modificat
Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 07/03/2021, 08:00

Școala în scenariul roșu va fi organizată altfel după ce ordinul comun emis de Ministerul Sănătății și cel al Educației a fost modificat. Inițial, la solicitarea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, vineri, că elevii aflați în ani terminali pot merge fizic la școală și dacă localitatea se află în scenariul roșu, dar doar dacă incidența este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Ulterior, ordinul comun a fost modificat de autorități. Una dintre schimbările majore este faptul că elevii care se afla în anii terminali și urmează să susțină examene pot merge la școală fizic, însă doar jumătate din efectivul unei clase. Astfel, se ajunge la un scenariu hibrid. O altă prevedere importantă este faptul că orele remediale, de recuperare a materiei, se pot organiza pentru toate clasele în școli.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, despre examenele naționale: Pentru zonele care ar putea fi în carantină, cu siguranţă vom găsi soluţii

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu speră că în perioada organizării examenelor naționale nu vor fi localități în caratină, astfel încât elevii să poată participa la aceste evaluări. Sorin Cîmpeanu dă asigurări că vor fi găsite soluții pentru elevii din școlile aflate în localități în carantină, dacă va fi cazul.

„Aş vrea să sperăm cu toţii că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină. (…) Pentru predictibilitate, am decis că examenele se vor ţine la datele stabilite. Pentru relevanţă, am decis că se vor ţine cu prezenţă fizică (…) am adaptat tematica de examen. Pentru zonele care ar putea să fie în carantină, cu siguranţă vom găsi soluţii în interesul elevilor. Este prematur şi îmi place să sper că în vară, când se vor susţine examenele naţionale, nu vom avea localităţi în carantină”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Antena 3.

Situație îngrijorătoare în Timiș: Se caută soluţii pentru înfiinţarea de noi paturi ATI pentru bolnavii de COVID

În mai multe spitale din județul Timiș se caută soluții pentru înfiinţarea de noi paturi ATI pentru bolnavii de COVID, principalul impediment fiind că spitalele orăşeneşti nu pot asigura oxigen la presiune mare, decât prin concentratoare, care au presiune şi debit reduse.  Reprezentanţii administraţiei şi sistemului de Sănătate timişean încearcă să găsească metode prin care pot rezolva această problemă.

Decizia privind intrarea Capitalei în scenariul roșu, amânată. Ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență are loc duminică

Ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), în care se va discuta trecerea Capitalei în scenariul roșu, a fost amânată pentru duminică la ora 09:00. Astfel, ședința, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, a fost mutată a doua zi. Decizia de amânare a fost luată pentru ca toate actele normative incidente în domeniu să poată să fie publicate în Monitorul Oficial și pentru ca acestea să poată să fie analizate de factorii decizionali, după cum a declarat Mariana Stancu-Țipișcă, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Municipiului București.

Ministrul Muncii, despre vârsta de pensionare: Salariaţii din România vor putea lucra până la 70 de ani

Ministrul Muncii a declarat că orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat sau în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte. Ministrul Muncii spune că vârsta de pensionare nu va fi modificată, dar, în baza unui proiect de act normativ, salariații vor putea să lucreze chiar și după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

Cîțu: Este nevoie de voință politică pentru a schimba legea salarizării

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă, la Focșani, că pentru a schimba legea salarizării este nevoie și de voință politică. Totodată, acesta a spus că angajații din sistemul de stat ar trebui plătiți în funcție de performanța individuală. Declarațiile au fost făcute la Focșani, unde Cîțu a participat pe 6 martie la o ședință a Consiliului Județean Vrancea dedicată proiectului de buget pentru 2021.

Tragedia de la Jilava | Vecinul criminalului este cel care a sunat la 112: Am auzit strigătele mamei victimei, apoi am mers după ea

Un bărbat de 39 de ani din Jilava, judeţul Ilfov, şi-a ucis iubita, apoi s-a sinucis. Vecinul care a sunat la 112 să anunțe întâmplarea a declarat că a auzit doar strigătele mamei victimei care, în momentul în care a ajuns acasă, a constatat că fiica ei a fost omorâtă. După ce a comis crima, bărbatul a încercat să ascundă cadavrul, dar a fost prins de mama victimei. Mama femeii ucise a început să țipe cu disperare, moment în care individul și-a pus capăt zilelor.

Secția 16 de Poliție, ziua și abuzul forțelor de ordine! Bărbat bătut la interogatoriu!

Secția 16 de Poliție, ziua și abuzul forțelor de ordine! Cam așa stau lucrurile, după ce s-a descoperit încă un abuz la această secţie din Capitală. De data aceasta, sunt și dovezi irefutabile – un bărbat este bătut crunt și umilit la interogatoriu chiar de polițiștii care ar trebui să aplice lege. Așadar, scandalul cu angajații Secţiei 16 în prim-plan nu a luat sfârșit, din contră, se pare că se transformă într-un adevărat serial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun