8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Dr. Mahler: „Cu siguranță pandemia de COVID ne aduce în față o nouă situație legată de infecțiile nosocomiale”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Dr. Mahler: „Cu siguranță pandemia de COVID ne aduce în față o nouă situație legată de infecțiile nosocomiale”
Incredibil! Beatrice Mahler, managerul de la „Marius Nasta”: Pompierul de la institut este în concediu de șase luni
Publicat: 12/10/2020, 07:54

România se află printre țările cu cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus din Europa, deși există state în care cazurile zilnice de îmbolnăviri sunt de câteva ori mai multe decât la noi. Medicul Beatrice Mahler găsește o explicație complexă pentru acest fapt. Există o serie de elemente care contribuie la rata mortalității, precum problemele de sănătate ale româilor, sau speranța de viață, spune managerul Institutului „Marius Nasta”.  

De ce România înregistrează mai multe decese Covid decât statele care raportează mai multe cazuri zilnice de îmbolnăviri? Medicul Beatrice Mahler: Trebuie să privim lucrurile puțin mai extins

„Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate – și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România. Prin urmare, cred că avem cauze multiple, care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi”, a explicat dr. Beatrice Mahler la Digi24 duminică, în ziua în care România a înregistrat 53 de decese, inclusiv al unui copil de 4 ani”, a declarat Beatrice Mahler duminică seara, în ziua când România a înregistrat 53 de decese cauzate de coronavirus.

Andrei Baciu, despre Direcțiile de Sănătate Publică: Au fost puțin pregătite pentru un rol central într-o criză sanitară. Nu ai de unde să formezi specialiști peste noapte

Andrei Baciu, secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, scoate în evidență faptul că Direcțiile de Sănătate Publică nu erau pregătite pentru un rol atât de important în gestionarea unei epidemii.  „Nu ai de unde să formezi” specialiști peste noapte, atrage atenția secretarul de Stat. Andrei Baciu amintește că a fost adusă o îmbunătățire a sistemului de call center, care intermediază relația dintre cetățeni și DSP.

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Violeta Alexandru, în pre-campanie pentru semnături / Atacuri dure la PSD: „Vom îndrepta legile strâmbe!”

Liderul PNL București, Violeta Alexandru, se află în pre-campania de semnături pentru alegerile parlamentare 2020. Ministrul Muncii atacă PSD pe toate fronturile și răspunde la întrebarea: „Ce urmează să facă PNL în Parlament?”

Azerbaidjan: 9 morți și 34 de răniți după un atac al Armeniei

La mai puțin de 24 de ore de la intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului, Azerbaidjanul a anunțat că Armenia a bombardat al doilea cel mai mare oraș al său. Potrivit oficialilor azeri, atacul s-a soldat cu 9 civili uciși și alți alți 34 răniți.

Directorul unui cunoscut ziar din România, răpus de coronavirus! A lucrat mai bine de 40 de ani în presă

Gheorghe Ciul, directorul ziarului „Unirea” din Alba Iulia, a fost răpus de coronavirus.

GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE și Costel Alexe, ministrul Mediului, invitații Emmei Zeicescu, în ediția de luni, 12 octombrie, începând cu ora 11.30

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și Costel Alexe, ministrul Mediului, se numără printre invitații Emmei Zeicescu în ediția Gândul Live de luni, 12 octombrie 2020, de la ora 11.30.

Horoscopul zilei de 12 octombrie 2020. Berbecii se afirmă prin comunicare

Horoscopul zilei de 12 octombrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

DEZVĂLUIRI ÎN EXCLUSIVITATE. Politicianul-fugar Cristian Rizea, sprijinit de serviciile secrete ruse și protejat de președintele Moldovei, Igor Dodon (FOTO-DOCUMENT & VIDEO)

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte