8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Premierul Cîțu anunță restructurarea companiilor de stat: Unele s-ar putea să nu supraviețuiască! / Oprim hemoragia banului public

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Premierul Cîțu anunță restructurarea companiilor de stat: Unele s-ar putea să nu supraviețuiască! / Oprim hemoragia banului public
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Premierul Cîțu anunță restructurarea companiilor de stat: Unele s-ar putea să nu supraviețuiască! / Oprim hemoragia banului public / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 07/02/2021, 08:02
Actualizat: 07/02/2021, 08:04

Premierul României Florin Cîțu a declarat sâmbătă, 6 februarie, că în alcătuirea bugetului pe 2021 va ține seama de oprirea „hemoragiei banului public”. Totodată, acesta a acesta anunțatat că va avea loc o restructurare a companilor de stat. Premierul Cîțu a avertizat că unele companii de stat s-ar putea să nu supraviețuiească după restructurare.

„Sunt acele companii de stat care au pierderi de ani de zile. Trebuie să spunem stop. Am spus: stop, ajunge, aici oprim această hemoragie a banului public şi bătaia de joc asupra banului public; cheltuielile cu subvenţiile s-au dublat şi acestea în perioada 2016-2020, dar nu am văzut o performanţă mai bună a acestor companii. Din contră, am văzut adâncirea pierderilor. Aşa că aceste companii de stat, care au pierderi, trebuie să vină cu un program de restructurare, dacă vor să mai fie susţinute”, a declarat Florin Cîțu.

Prof. dr. Carmen Dorobăț, după ce s-a vindecat de COVID-19: „Boala îți poate provoca și surprize plăcute!” Ce a observat medicul

Prof. dr. Carmen Dorobăț susține că persoanele care s-au vaccinat după ce au fost infectate cu COVID-19 ar putea să aibă imunitate cumulată.

Carmen Dorobăț a fost testată pozitiv la coronavirus la doar câteva zile după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin. Ulterior a făcut rapelul, deși unii specialiști recomandă amânarea injecției în cazul unei persoane infectate, în timp ce alții sfătuiesc reluarea procesului de imunizare după vindecare.

CAL.20C, noua tulpină a COVID-19 din California, a reinfectat o persoană la doar șase luni după ce s-a vindecat. Reacția specialiștilor

Denumită CAL.20C, noua variantă a virusului a reinfectat un pacient la doar șase luni după ce s-a vindecat. Anunțul a fost făcut de cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California, SUA. CAL.20C se răspândește cu repeziciune în California de Sud și a fost identificată în ianuarie la o persoană infectată anul trecut, în iulie, cu o variantă anterioară a COVID-19.

Ursula von der Leyen respinge criticile la adresa strategiei europene de vaccinare

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a respins din nou criticile aduse Uniunii Europene, potrivit cărora contractele pentru aprovizionarea cu vaccinuri împotriva COVID-19 ar fi fost semnate prea târziu. Ea a explicat, în cadrul unui articol publicat sâmbătă în Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung și citat de site-ul agenției Agerpres, că dificultățile întâmpinate în aprovizionarea cu vaccinuri în Europa sunt legate de faptul că se înregistrează „o penurie mondială de componente importante pentru fabricarea vaccinurilor”.

Ministrul Educației, despre scandalul formularelor: „O grabă care nu face bine…”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că în ceea ce privește publicarea formularului care trebuie completat de părinți „a fost o grabă care nu face bine într-o situație tensionată și confuză”. Sorin Cîmpeanu susține că ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sîănătății nu prevede obligativitatea consimțământului anticipat.

Theodor Paleologu, despre cazul bebelușului mort după botez: „Un fel de Everest al prostiei. România este țara în care…”

Theodor Paleologu, fostul ministru al Culturii, a oferit prima reacție în cazul bebelușului din Suceava care a murit la doar câteva ore după ce a fost botezat. După tragedie, nu mai puțin de 60.000 de persoane au semnat o petiție în care se solicită schimbarea ritualului creștin.

Theodor Paleologu s-a arătat profund dezamăgit de faptul că în România, de regulă, orice nenorocire atrage public și, implicit, multe comentarii, cele mai multe dintre ele deplasate, la fel cum s-a întâmplat și în cazul dramei care a avut loc la Suceava.

El este românul care a provocat haos la Cancun. Gruparea din care face parte Florian Tudor, zis „Rechinul” este anchetată de FBI și poliția din Mexic

Autoritățile din Mexic au blocat mai multe conturi bancare ce aparțineau în principal unor români care făceau parte dintr-o grupare infracțională, al cărei lider este Florian Tudor, zis „Rechinul”. Principala lor “ocupație” era clonarea cardurilor.

Gruparea infracțională opera în Cancun, centru balnear situat în statul Quintana Roo. Românii și mexicanii acționau prin modificarea ATM-urilor instalate în hoteluri, cărora le instalează dispozitive care reuşesc să citească datele de pe cardurile bancare care sunt introduse în aparat, precum şi codul PIN al cardurilor.

Cum a încercat Victor Ponta să-l scoată din închisoare pe Gheorghe Popescu. Dialog incredibil cu Traian Băsescu: “Nenorocitul și ticălosul ăsta…”

Victor Ponta, fost prim-ministru al României, a dezvăluit că, în 2014, i-a solicitat lui Traian Băsescu, președintele țării în momentul respectiv, să-l grațieze pe Gheorghe Popescu, condamnat în „Dosarul Transferurilor”, pe 3 martie, cu doar o zi înainte de alegerile pentru șefia FRF.

Victor Ponta a sperat că Traian Băsescu va ține cont de trecutul lui Gheorghe Popescu, însă demersul său nu a avut efect. „Baciul” a rămas după gratii, iar fostul prim-ministru este ferm convins că ex-șeful statului regretă și acum că nu l-a grațiat pe actualul președinte al clubului FC Viitorul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului