8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu starea de alertă din 12 ianuarie

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu starea de alertă din 12 ianuarie
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu starea de alertă din 12 ianuarie / Sursă FOTO: Ciprian Petcuț - Mediafax Foto
Publicat: 09/01/2021, 08:00
Actualizat: 09/01/2021, 08:04

Starea de alertă se prelungește în România, din 12 ianuarie. În plus, nu vor exista măsuri de relaxare a restricțiilor. Anunțul l-a făcut Raed Arafat, șeful DSU.

Faptul că număr de cazuri din secțiile ATI se află în scădere nu pare să fi impresionat autoritățile, care consideră că situația este, în continuare, gravă în România. În aceste condiții, starea de alertă urmează să fie prelungită, potrivit anunțului făcut de Raed Arafat.

Tulpina britanică de COVID-19, în România! Raed Arafat: Tulpina se răspândește deja în comunitate!

Tulpina de SARS-CoV-2 care a fost descoperită pentru prima dată în Marea Britanie a ajuns și în România fiind depistată la o tânără de 27 de ani, din Giurgiu, care nu a călătorit în străinătate și nu știe de unde a contractat virusul.

Testul COVID-19 la care a fost supusă tânăra a fost prelucrat în laboratorul Institutului „Matei Balș” din București. Șeful DSU, Raed Arafat, a susținut în cadrul unei intervenții din cursul serii de vineri, 8 ianuarie, la Digi24, faptul că transmiterea tulpinii este deja intracomunitară.

Virgil Musta, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Este o decizie individuală”

Medicul Virgil Musta este de părere că românii care nu cred în existența virusului SARS-CoV-2 nu ar trebui să se vaccineze. Specialistul subliniază faptul că oamenii trebuie să aibă acces la toate datele referitoare vaccin și la efectele acestuia înainte de a decide dacă vor sau nu să se imunizeze.

Continuă scandalul pâinii neambalate, care „ne poate îmbolnăvi de COVID!” Se cere tragerea la răspundere a celor care lansează aceste informații

Continuă scandalul clipului în care se spune că „Zilnic apar aproximativ 500 de cazuri noi de COVID-19, din cauza consumului de pâine neambalată”. Reprezentanții ROMPAN cer ca cei care au făcut acest material să fie trași la răspundere!

Reprezentanţii Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN se declară „profund îngrijoraţi” de apariţia şi difuzarea în spaţiul public  a clipului distribuit de Asociaţia „Preţuieşte Calitatea”, cu mesajul: „Zilnic apar aproximativ 500 de cazuri noi de COVID-19, din cauza consumului de pâine neambalată”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nemulţumit de DSP-uri: „Sunt foarte multe de făcut”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat vineri seară, la Digi 24, că nu este mulţumit de Direcţiile de Sănătate Publică şi, în plus, consideră că la Ministerul Sănătăţii trebuie construită o echipă „puternică”.

Florin Cîțu: „Comisia Europeană susține eforturile guvernului pentru reformă”

Guvernul are susținerea Comisiei Europene pentru programele de reformă și consolidare fiscală, spune premierul Florin Cîțu, care a detaliat conținutul scrisorii primite de noul ministrul al Finanțelor, Alexandru Nazare, din partea forului european. De altfel, noul șef al MFP a avut ieri prima întâlnire cu oficialii Comisiei Europene privind situația bugetară a României și prioritățile Executivului pentru relansarea economică.

Comisia Europeană susține eforturile guvernului pentru reformă și nu susține măsuri care reduc permantent veniturile bugetare sau cresc permanent cheltuielile bugetare, a transmis premierul Florin Cîțu, vineri, printr-o postare pe Facebook.

Ministrul Energiei anunță ce a cauzat avaria din Nord-Vestul țării / Incidentul, investigat la nivel european

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat faptul că avaria de la rețeaua de energie electrică din nord-vestul României s-au produs din cauza unui incident care a afectat rețeaua electrică europeană interconectată de transport. Virgil Popescu a precizat că „Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope”.

Proiectarea și execuția lărgirii la patru benzi a Centurii București Sud, scoasă la licitație. Detaliile oferite de CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat, vineri, în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) licitația deschisă pentru „PROIECTARE ŞI EXECUŢIE „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între Al (km 55+520) și DN 5 (km 40+000)”. Data limită de depunere a ofertelor este 04 martie 2021.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”