A avut loc o campanie care îi încuraja pe copiii agresați să vorbească, apoi s-a întâmplat ceva neașteptat la Telefonul Copilului

A avut loc o campanie care îi încuraja pe copiii agresați să vorbească, apoi s-a întâmplat ceva neașteptat la Telefonul Copilului
Publicat: 13/05/2015, 17:09

Cele aproape 500 de cazuri de bullying au fost înregistrate la Telefonul Copilului, de la sfârșitul lunii februarie, când a fost lansată campania „CN Clubul prieteniei – Fii prietenos, nu răutăcios!”, aproape toate fiind semnalate de către copii și petrecute în mediul școlar.

În cadrul campaniei, care are ca obiectiv încurajarea copiilor să vorbească despre experiențele lor, să îi sprijine pe cei hărțuiți și să fie prietenoși cu toți ceilalți copii, numărul cazurilor de bullying semnalate a crescut.

Din numărul total de apeluri prin care au fost semnalate situații de hărțuire, 55,94 la sută au fost sesizate de băieți, 41,65 la sută de fete și doar 2,41 la sută de părinți.

Peste jumătate dintre băieții apelanți sunt preadolescenți, urmați de cei din grupa de vârstă 6 – 9 ani (32,73 la sută) și adolescenți (16,19 la sută). În ceea ce privește fetele, cele mai multe dintre cele care au sunat la Telefonul Copilului sunt din grupa de vârstă 6 – 9 ani, 35,75 la sută sunt preadolescente și 11,11 la sută sunt adolescente.

Majoritatea abuzurilor de tip bullying au avut loc în școală (86,70 la sută), 9,17 la sută în spațiul public și 4,13 la sută la grădiniță.

„72,43 la sută dintre copiii preșcolari și școlari au discutat cu părinții despre abuzul de tip bullying manifestat asupra lor, însă doar 21,25 la sută dintre părinți au ales să intervină. Copiii preadolescenți și adolescenți nu au discutat nici cu părinții, nici cu o altă persoană înainte de apelul la 116 111. În ceea ce privește formele de bullying înregistrate, 63,30 la sută dintre situații s-au referit la bullying fizic, 12,85 la sută bullying verbal, 13,30 la sută bullying emoțional și 10,55 la sută bullying relațional”, se arată în comunicatul transmis agenției MEDIAFAX.

Forma de bullying fizic este asociată, în general, cu băieții, în timp ce forma de bullying verbal cu fetele, însă cei aproximativ 43 la sută de copii sub 10 ani au sesizat numai cazuri de bullying fizic, ei fiind în imposibilitatea de a exprima sau manifesta celelalte tipuri de bullying.

Cele mai multe astfel de situații au fost înregistrate din regiunea Muntenia (22,54 la sută) urmată de Transilvania (18,91 la sută), Moldova (17,51 la sută), Oltenia (14,29 la sută), București (9,05 la sută), Banat (3,62 la sută) și Dobrogea (3,02 la sută).

Cartoon Network și Asociația Telefonul Copilului au lansat, în 26 februarie, o campanie națională anti-bullying adresată pentru prima dată și preșcolarilor, prin care se urmărește încurajarea copiilor să ia măsuri împotriva violenței verbale sau fizice, a abuzului emoțional și a excluderii.

Sub sloganul „Fii prietenos, nu răutăcios!”, campania își propune să sensibilizeze și să încurajeze copiii să ia măsuri împotriva hărțuirii și agresiunii de orice fel. În cadrul campaniei a fost lansat și site-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei, un spațiu virtual unde copiii afectați direct sau indirect de fenomenul bullying pot beneficia de consiliere din partea unor persoane specializate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația