A dat foc apartamentului și apoi a sărit pe geam de la etajul al doilea. Panică de fum într-un bloc din Oradea

Redactor:
Ioana Sfârlea
A dat foc apartamentului și apoi a sărit pe geam de la etajul al doilea. Panică de fum într-un bloc din Oradea
Tânărul locuia în apartament cu mama sa, care a fugit la vecini în momentul în care au izbucnit flăcările. VIDEO

Pompierii din Oradea au fost sesizați, inițial, marți în jurul orei 05:10, că un tânăr s-a aruncat de pe geamul de la etajul doi al unui bloc de pe str. Piața Nucetului din Oradea, iar ulterior, printr-un alt apel a fost sesizată izbucnirea unui incendiu, la aceeași adresă.

„Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost găsit în fața blocului, a fost evaluat și asistat de echipajele medicale, fiind transportat la unitatea de primiri urgențe a spitalului județean, cu diferite contuzii, escoriații, traumatisme. După câteva minute de la primul apel, un alt apel prin sistemul 112, în jurul orei 5.20, sesiza faptul că din apartamentul respectiv ieșea fum. La fața locului s-au mobilizat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime, care au localizat și au stins incendiul, procedând concomitent la evacuarea locatarilor care domiciliau la etajele superioare. Dintre aceștia, o femeie și un copilul ei au fost intoxicați ușor cu fum și au fost transportați la spital. În apartament au ars diferite obiecte de mobilier din dormitor și bucătărie, iar din cauza fumului și degajării mari de căldură s-a degradat zugrăveala și alte obiecte de mobilier din bucătărie.”, a declarat maior Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Potrivit cercetărilor, incendiul a fost provocat intenționat.

„Din cercetările efectuate la fața locului s-a stabilit drept cauză probabilă folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Deci domnul respectiv a dat foc apartamentului”, a declarat sursa citată.

Tânărul locuia în apartament cu mama sa, care a fugit la vecini în momentul în care au izbucnit flăcările. 

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a dat foc apartamentului. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul. 

 

Inchide