A murit creatorul de modă Alber Elbaz. Avea 59 de ani și era infectat cu Covid-19

A murit creatorul de modă Alber Elbaz. Avea 59 de ani și era infectat cu Covid-19
A murit creatorul de modă Alber Elbaz / Sursă Foto: Profimedia
Publicat: 25/04/2021, 21:04
Actualizat: 25/04/2021, 21:05

Designerul Alber Elbaz, care a lucrat la unele dintre cele mai cunoscute case de modă din Franța, a murit la Paris, la vârsta de 59 de ani, relatează BBC News.

Alber Elbaz a fost director artistic la casa de modă Lanvin

Din 2001, Elbaz a fost director artistic la Lanvin, unde i s-a atribuit întinerirea mărcii, până a fost demis în 2015.

Recent, acesta și-a lansat propriul brand, AZ Factory.

Partenerul său de afaceri, Johann Rupert, a declarat că Elbaz a murit din cauza Covid. Rupert a lăudat „viziunea incluzivă a modei” a lui Elbaz.

Elbaz a afirmat că „a lucrat pentru a-și realiza visele de „modă deșteaptă care contează ”.

Născut în Maroc și crescut în Israel, Elbaz a plecat la New York pentru a-și începe cariera în domeniul modei, unde a lucrat pentru designerul Geoffrey Beene.

În 1996 s-a mutat la Paris pentru a prelua frâiele Guy Laroche. El a fost selectat de Yves St-Laurent pentru a prelua responsabilitatea pentru marca Rive Gauche, dar a fost demis după ce compania a fost preluată de Gucci în 1999.

Revista Vogue a scris că Elbaz „și-a îmbibat întotdeauna munca cu atâta bucurie și a pus accentul pe a-i face pe indivizi să se simtă speciali”.

A desenat rochii pentru cele mai mari staruri de pe glob

Când a ajuns la Lanvin, fondată în 1889, era o mică casă de modă axată în principal pe îmbrăcăminte pentru bărbați. Elbaz a reînviat brandul Lanvin și l-a transformat pentru a se concentra în principal pe moda pentru femei. Rochiile sale de cocktail, multe dintre ele cu fermoare grele, au fost apreciate pe scară largă.

Rochiile sale au fost favorizate de actrițele de la Hollywood, inclusiv de Natalie Portman. Meryl Streep a purtat una dintre rochiile sale, în lamă de aur, când a acceptat Oscarul pentru interpretarea ei pe Margaret Thatcher în The Iron Lady în 2012.