A MURIT tânărul care ajunsese în comă din cauza unei dureri la măsea: „A ajuns legumă”

A MURIT tânărul care ajunsese în comă din cauza unei dureri la măsea: „A ajuns legumă”
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 25/03/2023, 16:16

Bărbatul internat în stare gravă, după ce a ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa cu o durere de măsea, a murit, sâmbătă, 25 martie. Tânărul ar fi suferit, într-o singură lună, şapte operații la gât şi la plămâni, din cauza unei infecţii la măsea.

Marți, familia sa a acuzat cadrele medicale că nu l-ar fi îngrijit corespunzător.

Și reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au reacţionat, înainte cu câteva zile, printr-un comunicat de presă, în urma acuzaţiilor făcute în spaţiul public de familia pacientului internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă.

Potrivit SCJU Constanţa, pacientul a beneficiat până în prezent de 47 de zile de îngrijiri medicale, în valoare totală de peste 74.000 de lei.

„Referitor la acuzaţiile făcute în spaţiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate iar medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află, dorim să facem următoarele precizări: Pacientul a beneficiat până la acest moment de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 ron, din care: Analize de laborator – 5.245,79 ron; Investigaţii paraclinice de radiologie – 3.841,10 ron (Investigaţii de înaltă performanţă – 3.149.00 ron); Cheltuieli medicamente – 32.211,06 ron; Cheltuieli materiale sanitare – 15.235,95 ron; Intervenţii chirurgicale – 5.110,14 ron; Cheltuieli directe şi indirecte – 12.796,86 ron”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Spitalul Judeţean.

Conform sursei citate, la momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă, iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare.

„Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative”, a menţionat conducerea unităţii medicale.

„Cu o durere de măsea a ajuns o legumă”

În comunicat se mai spune că familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer.

„Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate şi cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă şi difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora. Precizăm ca pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS”, a subliniat conducerea SCJU Constanţa.

O rudă a pacientului a scris pe o reţea de socializare că acesta a ajuns la 31 de ani ”o legumă” de la o durere de măsea, fiind în comă indusă de două luni, afirmându-se, totodată, că tânărul nu ar fi fost îngrijit corespunzător în spital.

„Cu o durere de măsea a ajuns o legumă. Îţi doresc sănătate, văru, şi să fii puternic. Noi îţi suntem alături şi cu gândul şi cu sufletul. Ne rugăm la Dumnezeu să fii puternic cu puţinele tale puteri. Calarau Ionuţ Marian – 31 ani şi 6 operaţii în nici 23 de zile şi în coma indusă de 2 luni!!!”, se arată în mesaj, potrivit ProTv.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sistemul de pensii din România, modificat din această lună. Ce se întâmplă cu toate contribuțiile
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
A fost anunțată cauza morții lui DJ Lalla. Care sunt ipotezele anchetatorilor
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cu câte sticle a venit un tânăr la centrele de reciclare. Primește 50 de bani...
2023: Se poate circula cu o copie după permisul auto? Ce se întâmplă dacă prezinți...
EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca...
Data la care intră banii pe voucherele de alimente. 2,5 milioane de români vor primi...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Unde a fost prinsă Eva, fata soților Andra și Cătălin Măruță. Imaginile cu micuța dansatoare...
ORAȘUL din România cu CELE MAI MULTE BISERICI! Aici este cu adevărat RAIUL pe...
MOARTEA lui VIOREL LIS! Oana Lis e în lacrimi: Cu Dumnezeu...
Angajații nu mai dau randament. De ce nu mai au chef de muncă
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Rozi: Auzi mă, Gheorghe! Avem două fete frumoase, iar vecinu’ Săndel trage cu...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...